Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Ezreseket vonnak be

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2007. augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintos bankjegyeket, így szeptembertől már csak a vörösréz színű, hologram hatású fémcsíkkal ellátott ezerforintosokat fogadják el az üzletekben.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2007. augusztus 31-én bevonja a 2006 előtt kibocsátott ezerforintos bankjegyeket, így szeptembertől már csak a vörösréz színű, hologram hatású fémcsíkkal ellátott ezerforintosokat fogadják el az üzletekben. A bevonás után a kereskedelmi bankok, a nemzeti bank, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjaiban lehet beváltani az 1998 és 2004 közötti évszámú 1000 forintos bankjegyeket.

A kereskedelmi bankok, a takarékszövetkezetek valamint a posta fiókjaiban legalább fél évig, az MNB pénztárai húsz évig, 2027. augusztus 31-éig váltják be a bevont pénzt.

A Magyar Nemzeti Bank több mint egy éve, 2006. április 10-én bocsátotta ki az új, korszerű biztonsági elemekkel ellátott ezerforintos bankjegyeket. A korábbiakhoz képest az az eltérés, hogy a bankjegy előoldalára vörösréz színű, hullámos vonalú, hologram hatású fémcsík került.
Aki csak teheti, augusztus végéig használja fel régi ezreseit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégenként sorompó kerül a szegedi rakpartra

A tervezők végérvényesen, a városvezetés azonban csak hétvégenként zárná le a szegedi alsó… Tovább olvasom