Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Ezüst selyemmajom ikerpár a vadasparkban

A két tündéri, elragadó apróság túl van a számukra legveszélyesebb első heteken – ezüst selyemmajom-ikerpárral gyarapodott nemrég a Szegedi Vadaspark. Már a látogatók is szemrevételezhetik őket.
A két tündéri, elragadó apróság túl van a számukra legveszélyesebb első heteken – ezüst selyemmajom-ikerpárral gyarapodott nemrég a Szegedi Vadaspark. Már a látogatók is szemrevételezhetik őket: nyitástól zárásig ámuldozó gyerekek és felnőttek csoportosulnak az egzotikus majmocskák férőhelye előtt.

Ezüst selyemmajmok már tavaly is jöttek világra Szegeden – emlékeztet Veprik Róbert igazgató. Hogy most megismétlődött a kisebbfajta csoda – mely egyébként korántsem csoda, hanem a magas fokú szakmai hozzáértés következménye – azért is fontos, mert az ezüst selyemmajmok idősebb kölykei részt vesznek a kicsinyek gondozásában, szüleiknek segítve, így gyakorolva be saját, leendő kölykeik gondozását. Enélkül nem tudnának mit kezdeni majdani kicsinyeikkel.

Hazájukban, Dél-Amerika keleti partvidékének őserdőségeiben kipusztulás fenyegeti őket – az erdő egyre zsugorodik –, és minél nagyobb az állatkerti állomány, annál jobb eséllyel menthető át az ezüst selyemmajom abba az időbe, amikor leállítják az erdőirtást, megkezdődik az erdőfelújítás, és ezek az új erdők alkalmassá is válnak az állatok számára. Ez pedig, valószínűleg, nem holnap lesz – tehát az ezüst selyemmajmok léte óriási mértékben függ az állatkertektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakásfelújítás: egy hónap és legalább egymillió forint

Aki azt tervezi, hogy az elkövetkező hónapok alatt csinosíttatja ki lakását, nem árt, ha legalább… Tovább olvasom