Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Fagytól hámlik a Gróf-palota

Szeged - Nem tervezték be ugyan az idei költségvetésbe, de mivel balesetveszélyes, az IKV Zrt. sürgősen eltávolítja a Gróf-palotáról hulló vakolatdarabokat. A teljes homlokzatfelújítás több mint 100 millióba kerülne.
Az elmúlt napok rendkívüli fagyától meglazult a Tisza Lajos körúti Gróf-palota vakolata. A 98 éves szecessziós társasház az önkormányzat tulajdona, az épületet kezelő IKV Zrt. a hét végéig átvizsgálta a homlokzatot, és eltávolítja róla a balesetveszélyes darabokat.

A be nem tervezett művelet az ingatlankezelőnek nagyjából 200 ezer forintjába kerül. Németh István elnök-vezérigazgató elmondta, a városi épületeket rendszeresen vizsgálják; másutt nem tapasztaltak hasonló omlást. A Gróf-palota homlokzatfelújítása a becslések szerint bőven meghaladná a 100 millió forintot. Idén nem kerül rá sor, de szerepel az IKV felújítási listáján.

Balesetveszélyes, ezért az IKV sürgősen eltávolítja  a málló vakolatdarabokat. Fotó: Schmidt Andrea
Balesetveszélyes, ezért az IKV sürgősen eltávolítja a málló vakolatdarabokat.
Fotó: Schmidt Andrea

Amint az időjárás engedi, felállványozzák és renoválják 5 műemlék belvárosi palota homlokzatát, hogy a turistaszezonra elkészüljön.

Az összesen 400 millió forint értékű felújításra már megpályáztatták a kivitelező cégeket.

Megírtuk: új ruhába bújik nemsokára a Kálvária sugárút sarkán álló Dáni-ház, a Zrínyi utca és a Somogyi utca sarkán lévő Hoffer-ház, a Palánk cukrászda épülete, a hulló díszei miatt nádtetős állványba burkolt Deák utca 22. és az eper színű Milkó-palota a Belvárosi híd lábánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilál a Solvo

Szeged - Tízéves Magyarország legnagyobb, független biotechnológiai cége, a Solvo Biotechnológiai… Tovább olvasom