Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fák dőltek, ágak szakadtak a viharban

Csongrád megye - Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület megrongálódott a szerda délutáni viharban. A tűzoltókhoz több mint ötven bejelentés érkezett.
Szupercella csapott le szerda délután Csongrád megye nagy részére, a szegedi Bajai úton rekordmennyiségű, 46 milliméter csapadék hullott a hidegfront miatt kialakult zivatarcellából. A vihar miatt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szegedi főügyeletére este tizenegyig összesen ötvenöt segélyhívás futott be. Megyeszerte fák dőltek ki, faágak hasadtak az úttestre és az épületekre.

Szegeden és környékén tombolt legerősebben a vihar, csak ebből a térségből harminc lakossági bejelentés érkezett. Hódmezővásárhelyen nyolc, Algyőn hét helyszínre riasztották az egységeket. A megye hivatásos és önkéntes tűzoltói egész éjjel dolgoztak a viharkárok felszámolásán. Folyamatosan érkeztek a bejelentések.
Sok helyen a forgalmat akadályozták a kidőlt fák. A 47-es főúton több helyen kerülgetniük kellett az autósoknak a lehasadt ágakat. Makón egy étterem tetejére dőlt egy nagy méretű nyárfa, Bakson pedig egy lakóház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél.
 
Vihar után. Olvasói fotó
Vihar után. Olvasói fotó

Szegeden a Petőfi Sándor sugárúton egy tizenöt méter magas fa dőlt rá a villanyoszlopra, a Palánkai utcában egy fenyőfa gyökerestül kifordult a földből, megrongálva egy melléképületet is. A megyében a villanyvezetékeket is megrongálták a leszakadt ágak, az áramellátás is akadozott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mielőtt az időjárás ma is letarol mindent, nosztalgiázzon tegnapi híreinkkel!

Mielőtt az időjárás ma is letarol mindent, nosztalgiázzon tegnapi híreinkkel!
36 fok és heves zivatarok, biztató? Ha hihetünk az előrejelzésnek, ma is viharos időket fogunk… Tovább olvasom