Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Falusi turizmus a világhálón

A falusi vendéglátóhelyek közül egyre több rendelkezik saját honlappal. A szállásadók úgy gondolják: ez jut el a legtöbb emberhez, ráadásul mindig aktualizálható.
Míg egy turisztikai prospektus egy szálláshely pillanatnyi állapotát mutatja be, az internet ennél sokkal gazdagabb lehetőségeket kínál: az évszakokhoz illő fotókat rakhatják fel a tulajdonosok, s frissíthetik weboldalukat, ha bővül a vendégházuk, vagy éppen a környékben nyílik egy fürdő, amelyet szívesen ajánlanak vendégeiknek. A saját internetes portál elindításában úttörő volt a Délmagyarország Presztízs Díjára jelölt ópusztaszeri vállalkozó, Kucsera Sándorné. 2002-ben alapította vállalkozását, egy évvel később már az interneten is megnézhették szolgáltatásait az érdeklődők. – Már négy évvel ezelőtt bíztam abban, hogy az interneten keresztül jut el a legtöbb emberhez az Erdei Vendégház híre – mondta az üzletasszony. – Ebben nem is kellett csalódnom: a vendégeim jelentős része a világhálón talál rám.
Kucsera Sándorné vendégházával számos más portálon is jelen van, a panzió, a vendégház, a magánszálláshely címszó alatt összegyűjtött szolgáltatók között szinte mindenütt szerepel.

Adatbázis – támogatással

2,6 millió forintot biztosít idén az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium arra, hogy a homokhátsági falusi turizmus szereplői az interneten is népszerűsíthessék szolgáltatásaikat. Szálláshelyek, gazdálkodók és kézművesek adatai mellett vendéglátóhelyek is szerepelnek a folyamatosan bővülő www.turizmus.homokhatsag.hu honlapon. A térségből Ásotthalom, Baks, Balástya, Kistelek, Mórahalom, Öttömös, Ópusztaszer, Ruzsa, Üllés, Pusztamérges, Zákányszék és Zsombó kínálata olvasható a portálon. 
A hét éve Ásotthalom mellett üzemelő Majorostanya barátságos honlapja is sokakat csábít arra, hogy felhívják a tulajdonosokat. – Ma már nagyon sokan a világhálón keresik az üdülési lehetőségeket. Így van ezzel a mi családunk is, ezért gondoltunk arra, hogy elkészíttetjük a honlapunkat – mondta Majoros Dobó Zsuzsa. – Az elmúlt egy évben nagyon sokan meglátogatták a portált. Sokak számára ez kényelmes, nem kell az irodába bejönni, vagy Ásotthalomra kiautózni. Ha tetszik nekik a honlapunk, felhívnak.

A ruzsai Virágtanya weblapja néhány éve üzemel. Saját szolgáltatásaik mellett a közeli mórahalmi fürdőt, szegedi és kiskunhalasi városnézést, az ópusztaszeri emlékparkot is vendégeik figyelmébe ajánlják. – Hozzánk a vendégek 90 százaléka a honlapon keresztül jut el. Tetszik is nekik a weboldalunk – mondta az Ausztriából Ruzsára települt Christen Daniela. – Úgy gondoltuk, hogy mostanság honlap nélkül nem lehet meglenni. Én is megnézem az interneten, ha egy ismerősöm ajánl egy helyet.

A falusi turizmussal foglalkozók egyöntetűen azt mondják: nem elég csupán magyar nyelven felrakni az információkat. A leggyakrabban németül és angolul, egyes helyeken pedig szerbül is olvasható a szolgáltatások listája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Délépítő levonult a Vedresről

Bombaként robbant a hír: pénzügyi problémák miatt levonult tegnap a Délépítő Zrt. a Vedres István… Tovább olvasom