Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Falvakba menne a Kövér Béla Bábszínház

Szeged - Több mint 17 ezer nézőt fogadott a most záródó, 67. évadban a szegedi Kövér Béla Bábszínház, amely az alapvető célkitűzéseit teljesítette – hangzott el a csütörtöki évadzáró társulati ülésen.
Törzsközönségnek számító bérleteseket vesztettek, a hétvégi előadások számát viszont sikerült megnövelni – mondta el Kövér László igazgató. Összesen hét előadást kínáltak: négy nagytermi, egy kamaratermi bemutató volt, illetve két korábbi produkciót játszottak tovább. A legnépszerűbb darabok közé tartozott a Pinokkió, a Micsoda madár ez? és A háromágú tölgyfa tündére.

A Szabadkával és Temesvárral kialakult testvérvárosi kapcsolat ápolásában fontos szerepet tölt be a bábszínház – emelte ki Kardos János, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője. Emlékeztette az ülés résztvevőit: nagyjából 1,5 milliárd forinttal maradt kevesebb pénz a szükségesnél a város feladataira költségvetési megvonások miatt. Revizori vizsgálat is zajlott a bábszínházban nemrégiben, ezt jogszabály írja elő, „nem egy bűnös dolog" az osztályvezető szerint. Szeged egyaránt fontosnak tartja a színházat, a szimfonikus zenekart és a bábszínházat – hangsúlyozta.

Az évad dolgozójának járó elismerést Bozsogi Kitti kapta. Fotó: Vida-Szűcs Imre
Az évad dolgozójának járó elismerést Bozsogi Kitti kapta.
Fotó: Vida-Szűcs Imre

Az évad dolgozójának járó elismerést Bozsogi Kitti kapta. Kövér László elmondta, a jövőt tekintve minden korábbinál képlékenyebb a helyzet. Szeretne fiatal rendezőket hívni a szeptemberben induló szezonban, és – kormányzati szándékot is teljesítve – eljutnának kisebb falvakba előadásaikkal. Strukturális változások is lehetnek. Június 25-én és augusztus 21-én nyílt napot tartanak, és már készül a szünidőt búcsúztató bemutató, A brémai muzsikusok Szabó Zsuzsa rendezésében. A korszerű bábjátékoknál egyre hangsúlyosabb a színészi jelenlét, ezért jó lenne egy díj, amellyel „a nézők kifejezhetnék a véleményüket az itt folyó munkáról" – vetette fel az ötletet az igazgató.

Olvasóink írták

  • 1. tol 2013. június 14. 23:29
    „nagyon jó hír, hogy a komputerek világában él még a régi romantikus kézi müvészet, amitöl a kisgyerekek ugyanúgy eltátják a szájukat, mint száz meg száz éve! A Jó Isten tartsa meg a társulat hitét a müvészetekben!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós fejlesztések nyílt napja szombaton

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szombaton második alkalommal rendezi meg az uniós fejlesztések nyílt napját, az elsőt márciusban tartották. Tovább olvasom