Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fantombenzinkutak Kiskundorozsmán

Kiskundorozsma területén két elhagyatott benzinkút is éktelenkedik. A nagybani piac közelében fekvő terület tulajdonosa az engedélyekre vár egy új csarnok felépítéséhez. A Széksósi úti fantomkút sorsa továbbra is rejtély.
Élelmiszerbolt lehet a romos kút helyén. Fotó: Schmidt Andrea
Kiskundorozsma területén két fantombenzinkutat is láthat az arra haladó: az egyik, a nagybani piac mellett, piros oszlopokkal árválkodó épületegyüttes, amely korábban üzemelt is, a másik Dorozsmát elhagyva, a Széksósi út oldalán áll évek óta be fejezetlenül. A helybeliek titokzatos tulajdonosokról, csencselésről, olajszőkítésről suttognak.

– Már évek óta ilyen romos állapotban van ez a benzinkút. Nagyon zavar bennünket egyrészt a látványa, másrészt az is, hogy nem tudnak valami hasznos dolgot a helyére építeni – panaszkodik egy idős néni, aki a nagybani piac környékén lakik. – A legjobban annak örülnénk, ha élelmiszerbolt lenne a benzinkút helyén, hiszen sok idős ember lakik a környéken, akiknek nagyon megkönnyítené az életét, ha nem kellene olyan sokat gyalogolni egy kiló kenyérért.

A benzinkút egyik jelenlegi tulajdonosa, Papp Zoltán elmondta: 2002-ben vették meg a területet az előző tulajdonostól. – A tervünk az, hogy a benzinkút helyére csarnokot építünk, amely ital-nagykereskedésként működne. Kiskereskedőknek is biztosítanánk benne üzlethelyiséget, így akár élelmiszereket is árusíthatnának.

Ez azonban még csak terv, hiszen a terület kereskedelmi, gazdasági szolgáltató övezetté nyilvánítása még várat magára. Horváthné Mézes Ágnes, a szegedi önkormányzat fejlesztési irodájának munkatársa elmondta, a nagybani piac melletti területről most készül a szabályozási terv, amely áprilisban kerül a közgyűlés elé.

A Széksósi út melletti elhagyatott benzinkút tulajdonosát nem sikerült megtalálnunk. A szomszédságában lakók csak mendemondákat tudnak a több mint tíz éve befejezetlen építményről. – Évekkel ezelőtt, amikor elkezdték az építkezést, sok tartálykamion járt erre, de mind üres volt. Nem tudom, mi folyhatott itt, de nem is szívesen beszélnék róla – meséli egy dorozsmai férfi. A felesége hozzáteszi: – Mi leginkább annak örülnénk, ha házhelyekre osztanák fel a területet, és beépítenék. Akkor nem kellene mindennap ezzel a csúnya szürke fantombenzinkúttal farkasszemet néznünk.

B. B. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korántsem lecsószezon

Új sorozatunkban – természetesen a teljesség igénye nélkül – olvasóinkat a vásárlásban… Tovább olvasom