Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Farkas Imre a törvényre bízza a bosszút

Farkas Imre azt állítja, hogy a rendőrség előle védi lánya nemrégiben kiszabadult elrablóját. A magyar FBI-ként is emlegetett Nemzeti Nyomozó Iroda erre a felvetésre nem válaszolt.
Farkas Imre. Archív fotó: Miskolczi Róbert
Az egyik kereskedelmi televízió egy asztalhoz akarta ültetni Farkas Imrét és a börtönből nemrégiben kiszabadult Cs. Józsefet. Farkas Imre az 1991-ben elrabolt szegedi diáklány, Farkas Helga édesapja, Cs. József (Jokó) pedig a lány elrablója. A férfi személyi szabadság korlátozása és zsarolás miatt éveket töltött rács mögött. A bíróság szerint bűntársával ő rabolta el Farkas Helgát, és ő követelt váltságdíjat a lány szabadon bocsátásáért.

Farkas Imre gondolkodás nélkül elutasította a tévé kérését.
– Felháborító! Mit vártak, hogy élő adásban, a nézők szeme láttára bosszút állok és lelövöm a lányom gyilkosát!? Én nem leszek gyilkos, nem süllyedek olyan mélyre. Még mindig reménykedem, hogy a törvény megtorolja a lányom ellen elkövetett bűncselekményeket! – reagált a fentiekre Farkas Imre. – Helga ügyében már eddig is olyasmik történtek, amiket nem lehet megmagyarázni. Ép ésszel fel nem fogható, hogy elrablója miért kerülhetett ki évekkel büntetésének lejárta előtt a börtönből.

Farkas Imre azt mondta, az egész olyan, mintha provokálnák őt és családját. Biztos információi vannak arról, hogy telefonjait ismét lehallgatják, dossziét nyitott róla a magyar FBI-ként is emlegetett Nemzeti Nyomozó Iroda, és operatív eszközökkel figyelik minden lépését.

– Arra számítanak, hogy bosszút állok, ezért figyelnek. Ez nekik még kapóra is jönne! – mondta Farkas Imre, aki hozzátette: nem keresi a találkozást lánya elrablójával, de sejti, hogy a férfi éppen erre számít.
Farkas Imre szerint Cs. Józsefet a rendőrség rejtegeti és védi. Cs. ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ez képtelenség, őt nem védi senki és semmi, de ennél többet nem akart mondani. Annyit még hozzátett, hogy szerinte is felháborító a tévések ötlete.

Cs. József nem nyilatkozik

Lapunk interjút kért Cs. Józseftől. Telefonon többször is beszéltünk vele, felkínáltuk neki, ha nem ő rabolta el Farkas Helgát, mint állítja, árulja el, mit tud az ügyről, és mondja el azt is, kiszabadulása óta mit csinált. Cs. azonban barátai és ügyvédei tanácsára egyelőre elzárkózott a nyilatkozattól.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Farkas Imre állításaira érdemben nem reagált. Horváczy Emese szóvivő írásban annyit közölt, hogy az iroda speciális egysége, az életvédelmi osztály, közismertebb nevén a döglött ügyek osztálya régi, felderítetlen emberölések nyomozásával foglalkozik. „Az említett ügycsoportban két felderítetlen gyilkosság is szerepel, ezért természetesen az osztály munkatársai ebben az ügyben is dolgoznak. Az egység munkamódszeréről, illetve konkrét feladatairól az üggyel kapcsolatban nem kívánunk tájékoztatást adni" – írta Horváczy Emese.

A szóvivő arra nem tért ki, hogy mit ért két felderítetlen gyilkosság alatt, de mivel a Farkas Helga-üggyel együtt említette, az egyik valószínűleg a lány, a másik pedig a Juhász Benedek elleni gyilkosság lehet. A bíróság szerint Cs. és Juhász Benedek együtt rabolta el Farkas Helgát, és zsarolta a szülőket. Juhász később eltűnt, holtteste egy csatornából került elő. Megölésével Csapót vádolták, de a bíróság a férfit ebben az ügyben nem ítélte el.


Három napig zsaroltak, majd eltűntek

Farkas Helgát 1991. június 27-én este, Orosháza és Szeged között rabolták el. A rendőrség szerint a bűncselekményt Cs. József és Juhász Benedek követte el. A két orosházi férfi megállította a Mazda gépkocsijával Orosházáról Szegedre tartó lányt, és elrabolták. Az emberrablók már aznap este telefonáltak Helga Szegeden élő szüleinek. A zsaroló 500 ezer márka (25 millió forint) váltságdíjat követelt a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumba járó 18 éves lány szabadon bocsátásáért. Június 30-a után megszakadt a kapcsolat az emberrablók és a család között, a zsarolók később már nem jelentkeztek. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok közgyűlési képviselő folytatná

A 43 fős szegedi közgyűlés 37 tagja készül ismétlésre az önkormányzati választáson. A kormányoldal… Tovább olvasom