Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Fát döntött a Herman-kollégiumra

Hatalmas csattanásra riadtak fel tegnap hajnalban a Herman Ottó Kollégium lakói: egy tartálykamion csúszott meg az úton az épület előtt, kidöntötte a vízcsapot, padokat és szemeteseket tarolt le, majd a kollégium előtti fának ütközött. A fa rádőlt az épületre, amelynek több ablaka is betört.
A kamion belerohan az újszegedi kollégiumba, ha a fa nem állítja meg. Fotó: Osztrogonác Csaba
Több óra hosszáig tartott a kármentesítés tegnap hajnalban az újszegedi Herman Ottó Kollégiumnál. Az intézmény előtt egy tartálykamion csúszott meg a síkos úton, majd felhajtott a járdára, ahol előbb egy tűzcsapot, utána a kollégium elé kihelyezett padokat és szemeteseket törte ki a helyükből. A gépjármű végül a kollégium előtti fának ütközött, ami rádőlt az épületre, s így életmentőnek bizonyult. Ugyanis a kollégisták és a tűzoltók szerint is ennek a fának köszönhető, hogy nem történt tragédia.

– Hatalmas csattanásra ébredtem, majd üvegszilánkok lepték el a szobát. Először azt hittem, egy buliba induló társaság dobta be téglával az ablakunkat. Elhúztam a függönyt, és akkor láttam meg, hogy egy kamion ütközött a kollégium előtti fának – meséli Borbényi Katalin, aki két szobatársnőjével lakik abban a szobában, aminek ablakát betörte a fa. A lány ezután lerohant a portára, ahol addigra már többen is összegyűltek.

Onnan értesítették a tűzoltókat és a mentőket, a fiúk pedig – mivel a kollégium főbejáratát a félig kidőlt fa eltorlaszolta – a vészkijáraton keresztül szaladtak segíteni a balesetező sofőrnek. A kocsi vezetője azonban az ütközéskor annyira beszorult a pilótafülkébe, hogy a diákok nem tehettek semmit. A 34 éves férfit – aki könnyebb sérüléseket szenvedett – a tűzoltóknak kellett kivágniuk a pilótafülkéből.
A balesetet egészen közelről, a földszinti tévészobából nézte végig Birinyi Gabriella.

– Az ütközés előtt öt perccel érkezett vissza két kollégista, akik szórakozni mentek el az este. Rossz belegondolni, mi lett volna, ha később érnek a kapuhoz. Szerencse, hogy ott állt a fa, különben a kamion egészen a portásfülkéig csúszhatott volna – mondja.
Így is csatatérré változott a kollégium előtere: a kidöntött tűzcsapból több méteres vízsugár lövellt fel órákon át, mire a szakembereknek sikerült megoldaniuk a problémát. Dudás László tűzoltó főhadnagytól megtudtuk: bár tartálykocsi okozta a balesetet, szerencsére nem szállított semmit. Ő is azt mondta: a kamion a fa jelentette akadály nélkül bizonyosan belerohant volna az épületbe. A rend, hellyel-közzel szerdán hajnali fél háromra állt helyre: a tűzoltóknak ekkorra sikerült kihúzniuk a kamiont az úttestre, ahonnan elvontatták az összetört járművet.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától bontják a piacot a Szent István téren

Tegnap végleg el kellett költözniük a szegedi Szent István téri árusoknak. Ma elkerítik a területet,… Tovább olvasom