Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Februári napfürdőzés

Szeged - Nagyot nyújtózott a kellemes februári napsütésben a Szegedi Vadaspark egyik gólyája.
A kora tavaszi időben gondolt egyet, felszállt a pózna tetejére, szétnézett a környéken, megmozgatta a lábait és a szárnyait a hideg téli hónapok után.

Az állatkert már évek óta foglalkozik – többek között – gólyák mentésével, évente 20-30 egyedet fogadnak – tudtuk meg Veprik Róbert igazgatótól. A befogadott gólyák közül 10-12 telel a vadasparkban, a többit gyűrűzés után szabadon engedik. Ezek a madarak rendszerint sikeresen csatlakoznak más csapatokhoz, és új életet kezdenek, velük vonulnak a távoli Afrikába, és jönnek vissza nyáron Európába.

A gólya már fél lábon is kivárja a tavaszt. Fotó: Frank Yvette
A gólya már fél lábon is kivárja a tavaszt. Fotó: Frank Yvette

A nálunk maradt gólyák jól viselik a telet. Veprik Róbert azt mondta, bár készítettek számukra kunyhót, hogy abban melegedjenek, tapasztalatai szerint a Szegeden telelő gólyák jobban szeretik a szabadságot.
A szabadság és a napfény szeretetéről árulkodik a képünkön látható gólya is. Ahogyan a társai közül kiemelkedve felszállt a póznára, megtornáztatta, kinyújtóztatta szárnyait, tollászkodott egy kicsit, és magába szívta a nap sugarainak kellemes melegét, hogy lassan megkezdje a felkészülést a tavaszra és a nyárra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elszabadult villamos: mindig több oka van egy balesetnek

A Magyarországon csaknem tíz éve működő független balesetvizsgálat általános tapasztalata, hogy… Tovább olvasom