Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Fegyházban hal meg a szadista gyilkos

Soha nem lehet már szabad ember az a szegedi férfi, akinek vezetésével egy 25 éves kübekházi lányt kínoztak halálra 2010-ben Battonyán.
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt jogerősen tényleges életfogytig tartó (TÉSZ) fegyházbüntetésre súlyosította a szegedi Maczák Zoltán büntetését a Szegedi Ítélőtábla tfőn. A vád szerint ő volt a feje annak a három tagú szadista csoportnak, akik – megírtuk – bestiális kegyetlenséggel kínozták halálra, majd ásták el battonyai házuk udvarán 2010-ben a 25 éves kübekházi B. Rékát. A Gyulai Törvényszék első fokon mindhármukat életfogytiglanra ítélte azzal, hogy Maczák Zoltán leghamarabb 40, Sztáncsné Kecskés Adrienn 35, Sztáncs Zoltán pedig 32 év után helyezhető feltételesen szabadlábra.

A három szadista battonyai házában élt Réka, akit éveken át kínoztak: testén és arcán cigicsikkeket nyomtak el, fogait és körmeit fogóval kitépték, a lábujjait fogóval eltörték. Gerendára kötéllel húzták fel úgy, hogy a lába nem érte a földet és a fulladás határáig tartották így. Izomstimulálóval a vizes testét megrázatták. A lány kínzásainak egy részét látta a szintén Kübekházáról elszármazott Kecskés Adrienn akkor 13 éves lánya is. Ő nem bírta tovább a terhet, s kérte anyját és élettársát: tegyenek bejelentést a rendőrségen. Ők ezt megtették, de gyilkosként egyedül Maczák Zoltánt nevezték meg, de hamar kiderült, hogy a lány életének kioltásában a nő és Sztáncs Zoltán is részt vett.

Ítéletindokláskor elhangozott: Maczák Zoltán többszörösen büntetett előéletére és személyiségére figyelemmel indokolt a TÉSZ kiszabása, amely biztosítja végleges elszigetelését a társadalomtól. A másik két vádlott elsőfokú büntetését helybenhagyták.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határzár: A földért cserébe biztonságot remélnek a gazdák

Megépül az ideiglenes határzár a magyar–szerb határon. A magántulajdonban lévő földeket kisajátítják, az állam kártérítést fizet a tulajdonosoknak a földhasználatért. Tovább olvasom