Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fegyveres pénzváltórablás a Tisza Lajos körúton

Járókelők fogták el a menekülő 19 éves rablót ma 11 órakor Szegeden - dulakodás közben kiesett a zsebéből a fegyver is.
Mindössze 75 méterre a múlt hetén, fényes nappal kifosztott Kígyó utcai ékszerüzlettől szerdán 11 óra előtt nem sokkal egy 19 éves fiatalember fegyverrel kirabolta az egyik Tisza Lajos körúti pénzváltót. A támadó berúgta az ajtót, megverte a bent tartózkodó nőt, majd pénzzel a zsebében futásnak eredt.

Fotó: Frank Yvete
A rendőrök legyűrik a rablót.
Fotók: Frank Yvete

– A Tisza Lajos körúton sétáltam, amikor egy vérző fejű nő lépett ki a pénzváltóból. Azt kiabálta: kiraboltak, kiraboltak! A nő próbálta zárva tartani az ajtót, de nem sikerült neki, az elkövető kirontott a körútra – mesélte az egyik, neve mellőzését kérő szemtanú. Hozzátette, az utcán többen is sikertelenül megpróbálták a támadót feltartóztatni. – A Hajnóczy utca sarkán egy fiatalember elkapta a rablót, hozzávágta az egyik üzlet rácsához. Többen ráugrottunk, segítettünk lefogni – folytatta a szemtanú. Elmesélte, dulakodás közben a támadó zsebéből rengeteg euró és forint szóródott a földre, előkerült egy pisztoly is. – A rendőrök ellen is küzdött a férfi, csak többen tudták megbilincselni – mondta a huszonéves fiatalember.

a sebesült nőt mentők ápolták.
A sebesült nőt mentők ápolták.

Úgy tudjuk, az egyik járőr az Anna kútról érkezett a fegyveres rablás helyszínére, a rendőrökre alig egy percet kellett várni. A megtámadott nőt a mentősök ellátták, majd kórházba szállították. A helyszínelők lezárták a Tisza Lajos körút járdájának egy szakaszát, képeket készítettek a földre hullott pisztolyról és szagmintát is rögzítettek, miközben tucatnyi járőr biztosította a Hajnóczy utca körúti felőli oldalát. Megtudtuk, a támadó egy gáz-riasztó pisztollyal rabolta ki a pénzváltót.

A tetthely
A tetthely

– A 19 éves H. Ákos harkakötönyi lakos ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán – közölte a rendőrségi szóvivő. Szenti Szabolcs hozzátette, a rendőrség ezúton is köszöni az állampolgárok segítő közreműködését.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

László Dóri és a Szent Korona

A Kárpát-medencéből nevező 1506 diák közül a 12 éves szegedi László Dóri nyerte el a kiemelt nívódíjat azon a rajzpályázaton. Tovább olvasom