Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 21°C | 32°C Még több cikk.

Fegyveres rablókat fogtak el a szegedi rendőrök - videóval!

Szeged - A bűnözők élelmiszerboltot és kocsmát akartak kifosztani, de gyorsan a nyomukra akadtak.
Egy nap leforgása alatt két fegyveres rablást követtek el a Szegedi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A nyomozás mindkét ügyben néhány óra alatt eredményre vezetett - tájékoztatta a sajtó képviselőit dr. Zélity László ezredes, kapitányságvezető és Bakai Krisztián százados, a Bűnügyi Osztály vezető-helyettese.

Szerdán a kora esti órákban az egyik újszegedi élelmiszerüzletbe ment be egy fiatalember egy fegyvernek látszó tárggyal, aki az arcát egy törülközővel takarta el. A férfi a pénztárost a bevétel átadására szólította fel és egy táskát dobott a pultra. Ezzel párhuzamosan bele is nyúlt a kasszába, de a pénztáros és egy vevő lefogta az elkövető kezét, aki az ellenállást tapasztalva jobbnak látta elmenekülni. Kár így nem keletkezett.

A helyszínen végzett adatgyűjtés során kiderült, hogy az elkövető a Tisza ártere irányába menekült. A terepkutatás során egy állampolgár a Tiszából kiemelte a táskát, amit átadott a rendőröknek. A nyomozók ebben megtalálták az elkövető nevére szóló munkafüzetét, az elkövetéshez használt műanyag fegyvert, valamint azt a törülközőt, amivel az arcát eltakarta.

Fegyveres rablás egy újszegedi boltban

A gyanúsítottat másnap hajnalban lakásán sikerült elfogni. Kihallgatása során a kérdésekre nem válaszolt. Ellene őrizetbe vétele mellett indult büntetőeljárás. Mivel a gyanúsított vizeletében a szakértő THC jelenlétét is kimutatta, ezért ellene visszaélés kábítószerrel vétsége miatt is eljár a Szegedi Rendőrkapitányság.

Rosttás János
Rostás János
Kedden éjfél előtt egy domaszéki kocsmába ment be három férfi, akik az arcukat álarccal takarták el. Az elkövetés során egy fegyvernek látszó tárgyat szegeztek a pultos nőre, majd a kasszából pénzt vettek ki és elmenekültek. Előtte azonban a pultos nőt bezárták a mosdóba.

Az adatgyűjtés eredményeként sikerült elfogni a bűncselekmény egyik elkövetőjét egy mindszenti ingatlanban. A házkutatás során éles lőszereket foglaltak le.

Rostás Károly
Rostás Károly
Az elfogott gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette. Ellene csoportosan elkövetett fegyveres rablás bűntett és visszaélés lőszerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Két társa ellen a rendőrség országos elfogatóparancsot bocsátott ki. A rendőrség kéri, hogy aki Rostás Károly (32 éves), illetve Rostás János (28 éves) tartózkodási helyéről bármilyen információval rendelkezik, értesítse a Szegedi Rendőrkapitányságot a 107-es segélyhívón.

Mindkét ügyben az elkövetők akár tíz év szabadságvesztést is kaphatnak.

Olvasóink írták

97 hozzászólás
 • 97. őrgróf 2009. szeptember 07. 19:56
  „attól félek, csak "kaphatnak". és miért nem kapnak?”
 • 96. bo 2009. szeptember 07. 11:54
  „moderálva off”
 • 95. manka14 2009. szeptember 06. 15:50
  „Kedves Regmu!!

  Semmi baj,megértelek.Hidd el,nem véletlenül nem szeretem őket.Több évig pereltek,jelentgettek fel mindenféle mondva csinált dolgokkal.már többet jártam a bíróságra meg a rendőrségre mint az egész kisebbség.Perdöntő papirokat fénymásoltak össze,fizettem a szakértőket,mert meg kellett védenem magam.Három év után,talán most már nyugtom van.De kiismertem őket és tudom,hogy nem lehet biztonságban aki velük üzletel.Tisztelet a kivételnek persze.De a többség sajnos mindig mindenkit átver,megfenyeget.Legyen az ügyvéd,orvos vagy csak egy egyszerű boltos.nem tudom mi zajlik Mindszenten,de eltudom képzelni.”
 • 94. regmu 2009. szeptember 05. 23:49
  „Kedves 87!
  Pont Mindszenten tette ez a másik oldal, ajándékokat adott élelmet a cigányoknak ezelötti szavazáson,hogy csak is a FIDESZ-re szavazzanak. Köszönhető a HMVhelyi Polgármesternek.
  Azt viszont megkell hagyni,hogy ezek a mindszenti cigányok sajnos terorizálnak,és ott valóban ezek a családok szetnék vinni a "prímet" A családjuk két ajzata ezek azok az emberek akiknek egy pohár vizet sem adnék,egyszer kellene Őket igazán jól megleckéztetni. A viccre visszatérve, 84. Az este nem voltam vicces kedvemben és felsem fogtam. Felháborított,hogy ezek a mindszenti cigányok azaz a rostás gyerekek wgyátalán szabadon vannak,hiszek nekik az életfogytiglan sem lenne elég amilyen mocskosak. Viszont vannak valóban tisztességes cigányok is. Csak sajnos a magyar ember álltalánosít.”
 • 93. bo 2009. szeptember 05. 16:37
  „moderálva durva”
 • 92. Rap_boy15 2009. szeptember 05. 12:56
  „89 Haveroméknál anno betörtek fel kell a gyerek regel szétnéz mit látt meg iták a cappyjét és nem is sajnálta a gépjét LOL :D”
 • 91. Neszemetelj! 2009. szeptember 05. 11:42
  „Ahogy elnézem a felvételt, szerintem a kasszánál álló fickó és a nő, akik hátraálltak amikor az elkövető belenyúlt a kasszába, azok vele voltak! Nem tettek semmit, nem lökték el...stb!
  Ellentétben a kék kantáros csákóval, aki azonnal allökte...”
 • 90. rozator 2009. szeptember 05. 11:13
  „Értsétek már meg! Nem minden bünöző cigány, de minden cigány .........!”
 • 89. flexsnake 2009. szeptember 05. 10:56
  „64 :D LOL, régen röhögtem ekkorát. Addig örülj amíg ők mennek be :D”
 • 88. Lacko84 2009. szeptember 05. 09:45
  „Rozsas!
  Remélem feljeletést teszel,hogy rádtörtek éjszaka ok nélkül?! Sajnálom az egész családodat,remélem megtudtok majd nyugodni, bár párommal belegondoltunk mi lenne ha hozzánk törnének be a kommandósok. Ennyit a rendőrökről és a kommandósokról.Tiszta szégyenek! Röhögtek és még bocsánatot sem kértek! Pff. Annyi inteligenciájuk nincs! Tudom nem sokra mennél ha feljelentenéd a kommandósokat hogy rossz helyre mentek be,de legalább elgondolkozhatnának hogy miket is csinálnak. Mert ez már nagyon szégyen amiket csinálnak. Na nem akarom tovább szidni a mujálokat,mert akkor holnap reggelig itt írhatnék. Remélem megnyugszik az egész család és élhettek tovább nyugodtan. További szép életet kívánok a picurokkal!”
 • 87. achilleus 2009. szeptember 05. 09:45
  „"Sejtettem", de hogy le is írják!!!
  "2009-09-05 09:27
  Rasszista és cigány szavazókra is vágyik az MSZP
  Tizenhárom oldalas dokumentum készült az MSZP belső műhelyében arról, miként lehetne mind több roma szavazót megnyerni a következő választásokon. A Teleki László által jegyzett dolgozat szerint, amelyet az egyik kormányközeli lap ismertet, ,,meg kell találni az egyensúlyt, hogy a rasszista MSZP-szavazók körében se legyen szavazatvesztés"." (A kormányközeli lap a Népszabadság.)”
 • 86. maug 2009. szeptember 05. 09:17
  „A fényképek sötétek, vagy ezek cigányok? A nevük alapján nem egyértelmű. De ami az elkövetés módszerét és az ahhoz kapcsolódó intelligenciát illet szerintem nem fehér emberek.”
 • 85. ocsi1 2009. szeptember 05. 09:13
  „Az elkövetők akár tíz év szabadságvesztést is kaphatnak. Ne akár, hanem igenis kapják meg a tíz évet és akkor rágódhatnak a börtönben az elkövetett tetteken. Érdekes a cikkben lévő fényképek mintha nem az idén barnultak volna le az emberkék.”
 • 84. manka14 2009. szeptember 05. 09:11
  „Kedves 75!
  Ezt a cigány vicc oldalról másoltam be.Amúgy meg tuti magyar vagyok.A vezetéknevem is megegyezik az egyik megyénk nevével.És nem Borsod megyével!!
  Kedves 80!
  Köszike!!”
 • 83. ádámka 2009. szeptember 05. 09:03
  „persze hogy nincsen..hogyvolna ? :(”
 • 82. Jackhammer 2009. szeptember 05. 08:54
  „<moderálva> DE UGYE MINDANNYIAN TUDJUK H NINCS CIGÁNYBŰNÖZÉS...”
 • 81. Popi 2009. szeptember 05. 08:39
  „Csak nehogy sokat kapjanak ezért , hiszen ők aromák. :D
  Arról nem is beszélve, hogy pusztán enni akartak.... :D :D”
 • 80. miniszterelnok 2009. szeptember 05. 00:15
  „73. Meg kell, h dícsérjem a műved, mert ennyit már rég nevettem.:) Nem is gondoltam volna, h lefekvés előtt lesz még ilyenre esélyem.:”
 • 79. miniszterelnok 2009. szeptember 05. 00:06
  „Jaj, de szimpatikus úriemberek:)”
 • 78. Cukipofa 2009. szeptember 04. 23:54
  „Bazzeg ott áll az a nagydarab ember és befosva hátrabujt az asszony meg az öregember mögé. majd az öregember mert hozzányúlni a rablóhoz. Emezek meg télleg kiosontak a másik pénztárnál. Gratula a bátorságért a pénztároshölgyeknek.”
97 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hátizsákból vette ki a BMW kulcsát

Mórahalom - Amíg az autó tulajdonosa a Mórahalmi Gyógyfürdőben fürdött, elvitték autóját. Tovább olvasom