Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Fegyverrel raboltak ki egy újszegedi nonstop boltot

Fegyverrel rabolt ki hétfőre virradó éjjel két huszonéves férfi egy újszegedi nonstop boltot. A rendőrség még a helyszínen elfogta az elkövetőket – egy figyelmeztető lövés is eldördült.
Hétfőre virradó éjjel, tíz perccel háromnegyed egy előtt hangos kiabálásra ébredtek a Fő fasori nonstop bolt tulajdonosai. A családi vállalkozás házuk alsó szintjén van, így hallhatták meg a hangos szavakat. – A biztonsági kamerán azt láttuk, hogy egy férfi sapkával a fején egy pisztolynak látszó tárggyal hadonászik az eladó felé, miközben utasítgatja: gyorsabban pakoljon. Azonnal kihívtuk a rendőrséget – emlékezett vissza a tegnap történtekre az üzlet egyik tulajdonosa, aki nem járult hozzá, hogy leírjuk a nevét. A rabló a bevétel és különféle áruféleségek – cigaretta, alkohol – átadására kényszerítette a fiatal férfit, miközben társa a bolt előtt őrködött. A néhány perc alatt összeszedett zsákmánnyal ezután megpróbáltak elmenekülni. Autójuk a szomszédos Töltés utcában állt.

– Alighogy kiléptek az ajtón, a rendőrök megadásra kényszerítették őket. Egy lövést is hallottunk. Később megtudtuk, figyelmeztető szándékkal adták le a rendőrök. A szomszéd udvaron most is a töltényhüvelyt keresik. Mire kiértünk a vőlegényemmel, a két férfi már megbilincselve feküdt a földön. Majd elvitték őket a kapitányságra – mondta a tulajdonos.

Az üzletben évekkel ezelőtt már történt betörés. A rablók megvárták míg bezárják a boltot, és a sötétben törtek be. Az elkövetőket akkor is elfogták. A tegnapi üggyel kapcsolatban M. Toronykőy Márta sajtóreferens elmondta: fegyveres rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja alapján szakértők bevonásával folyik az eljárás a 20 és 23 éves férfi ellen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazahozták az apja által Törökországba vitt Karcsit

Megérkezett Budapestre Mehmet Karcsi, akit török édesapja két és fél éve vitt el Magyarországról. A… Tovább olvasom