Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Fehér oroszlánbébi született a Szegedi Vadasparkban - Fotók

A nőstény kisoroszlán a Szonja nevet kapta, és köszöni, jól van.
2019. május 15-én született meg Nadja és Timba, a fehér oroszlán pár második kölyke. A nőstény kisoroszlán a Szonja nevet kapta, és szerencsére a már a győri Xantus János Állatkertben élő testvérével, Amalival ellentétben nála nem jelentkeztek problémák, az anyjának most van elég teje, így nincs szükség emberi segítségre. - írja a Szegedi Vadaspark.
 
Fotó: Szegedi Vadaspark/ Endrédi Lajos
Fotó: Szegedi Vadaspark/ Endrédi Lajos

Az anyaállat, miután készültünk az ellésre, már napok óta a ház biztonságában várta az utódjának világra jöttét, és most is ott neveli a kicsit. Az élesebb szemű látogatók akár meg is láthatják a kb. 1,5 kilogramm súllyal született oroszlánkölyköt, viszont a Vadaspark közleményében kéri, hogy kopogással, villanófénnyel és egyéb módon se zavarják az anyát és kicsinyét!
 
Fotó: Szegedi Vadaspark/ Endrédi Lajos
Fotó: Szegedi Vadaspark/ Endrédi Lajos

Az állatkertek a világos színű, avagy fehér oroszlánként ismert színváltozat elég ritka. Ez a színezet nem faji, alfaji bélyeg, és nem is albinizmus, hanem Dél-Afrikában, Timbavati térségében a természetben is előforduló színváltozat. Igaz, miután kedvelt vadászcélpont volt a felfedezése után, a 1990-es évek végére már nem is tudtak vadon élő egyedeiről. A Global White Lion Protection Trust által közölt legfrissebb, 2018-as adatok szerint csak 11 fehér oroszlán él jelenleg természetes körülmények között, míg állatkertekben és tenyészfarmokon közel 300 egyede él. Az előbbiekben génmegőrzés a cél, hogy megőrizzük ezt a természetben is előforduló génváltozatot, amelynek eltűnéséért egyértelműen az ember lenne a felelős.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged új pályára állt a török kiűzése után

A török kiverése után komoly küzdelmet folytattak a szegediek azért, hogy visszakapja szabad királyi… Tovább olvasom