Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Fejek hullottak március 15-én a múzeum előtt - videóval!

Szeged - Lefejezték a hétfejű sárkányt a szegedi Móra Ferenc Múzeum előtt rendezett ünnepségen, kicsi huszárok lovagoltak, és fakarddal vívták újra az 1848-ban kitört forradalmat. A Csongrád megyei Önkormányzat márciusi megemlékezésén jártunk.
Szegeden a Móra Ferenc Múzeum előtt a Csongrád megyei önkormányzat ünnepségére mintegy 500-an látogattak ki. A gyerekeket szablyavívásra való oktatással várták, akinek kedve és bátorsága engedte, a metsző tavaszi szélben fakarddal játszhatta el, hogyan harcoltak a negyvennyolcas huszárok. Aki még ennél is többre vágyott, lovon vitézkedhetett vagy épp lefejezhette az erre az alkalomra hozott hétfejű sárkányt.

Az ünnepség nem gyerekeknek szóló részében Magyar Anna aktuálpolitikai kérdéseket vetett fel, negyvennyolcat csak éppen megemlítve. A megyei önkormányzat elnöke Deák Ferencet idézte, miszerint újra kell gombolni a mellényt – és a Jobbikot bírálta a radikalizmusáért.

Nézze meg a múzeumnál készült videónkat!

Olvasóink írták

 • 5. na_mit_talaltam 2010. március 16. 12:27
  „Fejek nem csak a Múzeum előtt, hanem a DM-ben is hullanak. Viszlát, Szetey elvtárs.”
 • 4. Picim 2010. március 15. 19:33
  „Vagy kis tankot... :-)”
 • 3. CID 2010. március 15. 18:21
  „Októberben, géppisztolyt kapnak a lurkók ? :)”
 • 2. varadipal 2010. március 15. 16:43
  „A gyerek már únja az agyagozást, a textilfestést, és egyéb ipari tanulnivalókat, mert már azokat perfekt ismeri. Ideje az életre is tanítani, bunkót a kezébe, hadd érvényesüljön ebben a mai szép világban is. Ha ünnep, hát legyen a gyereknek is ünnep.”
 • 1. aradi 2010. március 15. 16:18
  „Nézem a videot s olvastam a cikket s rákelett jönnöm hogy a fideszes politikusoknak van csak annyi esze hogy a gyerekeket a brutalitásra tanitják méghozzá nyilvánosan ezen a jeles ünnepen is , ere mondja MAGYAR ANNA hogy a jobbik a radikális ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szíven akartak szúrni egy taxist

Szíven akart döfni egy utas egy szegedi taxist, amennyiben az nem viszi ki ingyen Dorozsmára – még vasárnap hajnalban. Tovább olvasom