Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Fejenként 200 ezer euró lehet a kártalanítás - Március végéig jelentkezhetnek a Szeviép-károsultak

A Csongrád Megyei Kormányhivatalban várják a Szeviép-károsultak jelentkezését a hónap végéig - jelentette be hétfőn Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a közösségi oldalán. Az építőipari céget nyolc éve számolták fel, most nagyjából száz kisvállalkozó kártalanítását vállalja az állam.
– A kormány döntése 3700 munkahelyet ment meg – írta közösségi oldalán Lázár János. A tárcavezető a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Szabó Bálint jogásszal, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjével készített videójában emlékeztetett, hogy mindössze 106 kisvállalkozó maradt talpon a Szeviép Zrt. csődje után, akik most a kormány döntésének köszönhetően maximum 200 ezer eurót kapnak kártalanításképpen fejenként. Lázár a videóban a Dél-Alföld legnagyobb csődbűntettének nevezte az ügyet. Kérdésére Szabó Bálint úgy fogalmazott, példátlan hazánkban, hogy az állam helytáll egy ilyen ügyben a szegedi szocialista önkormányzat helyett. Szerinte ugyanis a felelősöket a szegedi városházán kell keresni. Célként azt jelölte meg, hogy az ügy végén a számlát ne az adófizetők fizessék meg, hanem a bűnelkövetők.


– A vádlottak kerüljenek börtönbe, és a korrupt politikusok, akik ennek az ügynek haszonélvezői voltak, bukjanak meg. Ezzel fogunk igazságot tenni – hangsúlyozta Szabó.

Lázár János arra kért minden károsultat, hogy március végéig jelentkezzen a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál, hogy megkezdődhessen a kártalanítási folyamat.

Mint ismert, a Szeviép Zrt. még 2009-ben vált fizetésképtelenné, az eredménytelen csődeljárás után 2010 nyarán rendelte el a bíróság a cég felszámolását. Akkor a rendelkezésre álló határidőn belül 490 hitelező 5,87 milliárd forint igényt jelentett be. A Szeviép három egykori vezetője ellen csődbűntett minősített esete miatt indult eljárás a Szegedi Járásbíróságon, az ügyészség másfél milliárd forint eltüntetésével vádolja a volt cégvezetőket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Retro görkorival száguldoztak a Topolya soron - videó

Retró Görkori Estet szervezett az SZTE JGYPK a közelmúltban. Görhoki, akadálypálya, jelmezverseny, a… Tovább olvasom