Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Fejlesztenek, embereket vesznek fel

Kölnből, a dániai Odensee-ből és Bilbaóból is telepítenek át gépeket és technológiát a szegedi gumigyárba ötmillió eurós beruházás keretében. A fejlesztésnek köszönhetően 40-50 új munkahelyet hoznak létre.
Előd és utód: Werner J. Kronenberg (balról) és Joachim Brückner az üzemcsarnokban. Fotó: Karnok Csaba
Ötmillió eurós beruházással jelentősen megnöveli termelési kapacitását a Continental csoporthoz tartozó Conveyor Belt Systems Phoenix Kft., s ezzel a szegedi üzem válik Európa legnagyobb textilbetétes szállítóheveder-gyártójává – jelentette be Tóth István divízióvezető. A fejlesztési elképzeléseket Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével is ismertették tegnap a két szegedi gumigyár bejárásakor, hozzátéve, hogy emelkedik a foglalkoztatottak száma, a jelenlegi 530-ról előreláthatóan 570-580-ra.

A 2007 januárjára befejeződő fejlesztésnek köszönhetően a szegedi gyár a Continental csoporton belül a legfontosabb üzem lesz. A meglévő technológiát egy újjal egészítik ki, amelyet a tulajdonos egy Dániában bezárt gyárból telepít Szegedre – mondta Werner J. Kronenberg, a Phoenix Rubber és a Conveyor Belt Systems Kft. távozó ügyvezető igazgatója, aki a stafétabotot Joachim Brücknernek és Katona Tamásnak adja tovább.

Az 1996-ban privatizált Taurus Emergé Gumiipari Kft. a Phoenix csoport tagjaként 2000-ben kettévált a keverék- és tömlőgyártással foglalkozó Phoenix Rubber Gumiipari Kft.-re, valamint a szállító hevedereket gyártó Conveyor Belt Systems Phoenix Kft.-re. A két cég egyesítése a közeli tervek között szerepel. A Continental nemrégiben, 2005-ben vásárolta meg a Phoenix csoportot, így a szegedi gyárat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárt a határidő, bírósághoz fordulnak a háziorvosok

Továbbra sem kapták meg augusztusi díjazásukat a mentőszolgálattól az ügyeletet ellátó Csongrád… Tovább olvasom