Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Fejlesztés és spórolás Dócon

Sorozatunkban a Szeged környéki kistelepüléseken igyekszünk felmérni a politikai erőviszonyokat az önkormányzati választások előtt. Ki lesz a falu vezetője? – latolgatjuk helyi politikusok segítségével, ezúttal Dócon.
Dóc polgármestere 1990 óta a független Belovai Pál, ismét indul az október elsejei önkormányzati választáson. Az elmúlt tizenhat év sikerének tekinti többek közt, hogy Dóc megőrizte önállóságát. Számos beruházási és fejlesztési terve van még, amit szeretne folytatni, illetve megvalósítani. – Minél több pályázatban szeretnék részt venni, hogy még nagyobb anyagi támogatásban részesüljön a falu – mondja Belovai. A közeljövőben felújíttatná a művelődési házat, az iskolai konyhát és a helyi sportpályát. Megoldaná a szennyvízhálózat és a piac kialakítását, külterületi utakat építtetne, emelné az egészségügyi ellátás színvonalát. Belovai Pál szerint a legfontosabb, hogy kihasználják a kistérségi előnyöket.

A jelenlegi polgármesternek egy kihívója lesz vasárnap. Tóth Margit 26 éve dolgozik a község könyvtárában, bár négy éve Szegeden lakik, úgy érzi, ez nem jelent hátrányt. – Nem főállású, hanem társadalmi megbízású polgármesterként irányítanám a falut, ezzel is pénzt spórolnék meg az önkormányzatnak – fejti ki Tóth Margit. Szerinte a legfontosabb, hogy rendezzék a falu többmilliós tartozását, és úgy gondolja, hogy takarékos gazdálkodással és kis odafigyeléssel ez megoldható. Tervezi továbbá, hogy a kötelező feladatok mellett pezsgő kulturális- és sportéletet alakítson ki Dócon. Mindenképpen szeretne segíteni a tanyán élő lakosokon: megszervezné, hogy a falugondnoki kisbusz szállítsa őket a háziorvoshoz. Nem akar felelőtlenül ígérgetni, bízik abban, hogy a választók jól döntenek október elsején.

GY. N.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dalí magyar hangja: Gesztesi Károly

Dalí ürügyén a magánéletéről – Liptai Claudiáról, a két hónapos Pankáról és más élvezetekről… Tovább olvasom