Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Fejlesztések a legkisebbekért Kisteleken: új helyre költözik a családi bölcsőde

Kistelek, Pusztaszer - Épül az új csoportszoba, amit szeptembertől már birtokba vehetnek a kisteleki bölcsődések. A pusztaszeri tagintézményt is fejlesztik pályázati forrásokból: ott az óvodában kapnak új kuckót a gyerekek.
Egy sikeres uniós pályázat révén fejlesztik a Kisteleki Óvoda, Bölcsőde, Mini Bölcsőde és Családi Bölcsőde telephelyeit.

Sejben József intézményvezető lapunknak elmondta, minden tagintézményük gyarapszik – a Hétszínvirág Óvodába udvari játékokat vásároltak, telepítésük és engedélyeztetésük folyamatban van. A 10 éve épült bölcsődébe is játékokat vásároltak, amit időszerűnek nevezett, hiszen az átadás óta nagyobb fejlesztés nem történt. A játékok számának gyarapítása azért is indokolt, mert nőtt a gyerekek létszáma, a 24 helyett már 38 kicsinek biztosítanak ellátást.

– Hamarosan költözik a kisteleki családi bölcsőde, és mini bölcsődévé alakul. Nyolc férőhelyes csoportszoba épül a kiszolgálóhelyiségekkel és öltözővel együtt. A tervek szerint a kivitelezés június végéig tart, s ha minden engedélyt megszerzünk, szeptembertől már új helyen kezdhetik a nevelési évet a mini bölcsődébe járók – részletezte az igazgató.
Fejlesztések a legkisebbekért Kisteleken: új helyre költözik a családi bölcsőde. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Későbbi terveikkel kapcsolatban elmondta, a kisteleki intézmény mini műfüves pályája mellett rekortán futópályát szeretnének kialakítani, és az árnyékolását is meg szeretnék oldani.

A pusztaszeri tagintézményük óvodából és családi bölcsődéből áll – ott is fúrnak-faragnak. Az egyik csoportszobát alakítják át bölcsődévé, emellett az épület energetikai korszerűsítését végzik, és egy tornaszoba is épül a pusztaszeri gyerekeknek.

Kérdésünkre Sejben József elmondta, Kisteleken 2012-ben volt a mélypont a születésszámban, azóta emelkedés figyelhető meg, ezért is indokolt az intézmény fejlesztése, hogy ne alakuljanak ki várólisták. Az is tendencia, hogy részben a gyed extra és a diplomások által igényelhető támogatások miatt egyre nagyobb az igény a bölcsődei ellátásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Gellért tesz rendet a katolikus temetőkben

Szent Gellért tesz rendet a katolikus temetőkben
Átnézi mind a 40 katolikus fenntartású temető működését a Szeged-Csanádi Egyházmegye kegyeleti kft.-je, és tárgyal a helyi önkormányzattal, temetkezési vállalkozásokkal. Tovább olvasom