Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Fejlesztésekről beszélt Magyar Bálint Szegeden

Szeged - Az újszegedi Ligetfürdő és a termálfürdő felújítását, valamint szállodabővítést tervez Szeged. A termálvízzel kapcsolatos célokról Magyar Bálint beszélt.
Fürdőfejlesztésről, a termálvíz hasznosíthatóságáról beszélt tegnap Magyar Bálint Szegeden. A fejlesztéspolitikai államtitkár elmondta: a dél-alföldi régió egészségturisztikai fejlesztések támogatására 13 milliárd forintot kaphat – az Új Magyarország fejlesztési terv szerint. A fürdőfejlesztések támogatási aránya 50 százalék, vagyis a költségek felét önerőből kell biztosítani. Így tehát ha a Dél-Alföld a teljes összeget megnyeri, az 26 milliárdos beruházást jelent. A turisztikai fogadóképesség javítására – szállodafejlesztés és konferenciaturizmus – 14 milliárd forint támogatás áll a régió rendelkezésére.

Szeged tervei között az újszegedi Ligetfürdő és a termálfürdő felújítása, valamint szállodabővítés szerepel – összesen hatmilliárd forintból – ismertette a város terveit az államtitkár.

Szó volt a dél-alföldi Spa programról, mely szerint ahhoz, hogy egy fürdő Alföld Spa minősítést kapjon, többek között alföldi tájra jellemző pihenő bútorzattal, az Alföldre jellemző egyedi tervezésű főbejárattal kell rendelkeznie, marosi, lehetőleg makói gyógyiszapot kell használnia, dél-alföldi készítésű gyógyvízkivonatot kell árulnia, és az sem árt, ha együttműködési megállapodást köt egy közeli lovastanyával. Arra a kérdésre, hogy például a ligetfürdő nagyobb eséllyel nyer-e pályázati pénzt, ha Alföldre jellemző főbejáratot terveztet, Ruszinkó Ádám, a program ismertetője közölte: igen, de például egy Anna fürdőtől nem várják el, hogy megváltoztassa a homlokzatát.

Magyar Bálint beszélt arról is, hogy a termálvíz és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások specialitássá válhatnak, valamivé, amiről Magyarországot világszerte ismerik. Ruszinkó Ádám úgy fogalmazott: mi akarunk lenni a nagy hal a termálvízben.

A fejlesztési államtitkár tegnap Hódmezővásárhelyre és Mórahalomra is ellátogatott. Utóbbi helyszínen elhangzott: a gyógyszolgáltatásokat és a gyermekeknek nyújtott szolgáltatásokat kívánják növelni az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben körülbelül 100 millió forintért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a légúti betegekért alapítvány körül

Szeged - A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a kuratóriumi elnök lemond, a szülők egy része pedig… Tovább olvasom