Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Feke Pál, az esőűző

Szeged - Az eső miatt másfél órás csúszással, mintegy félezer lelkes rajongó előtt lépett fel az újszegedi szabadtéri színpadon a Feke Pál-band. Bánhatják, akik nem maradtak.
Könnyed péntek esti kikapcsolódásnak ígérkezett a jövő héten már Istvánt alakító Feke Pál és zenekarának koncertje az újszegedi szabadtéri színpadon. A koncert kezdete előtt fél órával - a nézőkkel együtt - a heves széllökésekkel kísért vihar is megérkezett. Az égi áldás elől a fák és a büfé tetőszerkezete alá menekülő rajongók egészen fél 11-ig vártak, hogy elkezdődhessen a koncert. Persze, azért olyanok is akadtak, akik az esőt megelégelve lassan hazaballagtak. Bánhatják, hogy nem maradtak.

Otthonos hangulat

Kiderült: Feke Pál nemcsak énekes és musicalszínész, hanem igazi showman is. Rövid és szellemes anekdotáin remekül szórakozott a közönség. Végre egy közvetlen srác, aki még nem felejtette el honnan jött.

Megérte dacolni az esővel: Feke Pál felpörgette a rajongókat Fotó: Segesvári Csaba
Megérte dacolni az esővel: Feke Pál felpörgette a rajongókat.
Fotó: Segesvári Csaba

A családias hangulatú, főként musical dalokból összeállított másfél órás koncerten a Társulatból ismert Fejes Szandra, Molnár Ágnes, Schramek Andrea és Simon Boglárka is fellépett. Színrelépésük igazi csemege volt, különösen Fejes Szandráé, aki szólóban és a Minden sajtok ura (Diótörő és Egérkirály) című gospeles beütésű duettel ia magával ragadta a közönséget. Míg a koncert első felében Molnár Ágnes és Schramek Andrea csak vokálozott, az Időugratóban (Rocky Horror Show) már főszereplővé léptek elő Feke Pál mellett.

Énekeljünk együtt

Elizabeth, István a király, Valahol Európában csak hogy párat említsünk a felcsendült musicalek közül. Feke Pálnak különösen kedves Jézus Krisztus Szupersztár dalai is többször előkerültek. Pali a közönséget is megénekeltette, az LGT Ringasd el magad dalával.

Feke Pál a Társulatból ismert énekeseket is meghívta koncertjére
Feke Pál a Társulatból ismert énekeseket is meghívta koncertjére.
Fotó: Segesvári Csaba

Az égiek megszánták Feke Pált: újabb eső és vihar nem érte el a szabadtéri színpadot, így az eredeti menetrend szerint mindent eljátszhattak. Az esőtől lehűlt levegőben sem fáztak a nézők, ugyanis Feke Pálék mindent elkövettek, hogy forró hangulatot teremtsenek. Változatos, igényes, jó hangulatú estét varázsoltak az újszegedi színpadra.

Olvasóink írták

 • 11. naigen 2008. augusztus 10. 09:16
  „nem csalódott! nem mondtam, hogy a szin jobb. Sőt, más cikkeknél már leírtam: gyakorlatilag tavasztól őszig minden hétvégén csinálnak nekünk programot, már legalábbis hangban... ami sztem enyhén szólva tapintatlanság a környékbeliekkel szemben
  persze, erre meg lehet azt mondani, hogy el lehet költözni, ha nem tetszik, de sztem lehetne más megoldást is találni”
 • 10. greencat 2008. augusztus 09. 23:42
  „Elmaradt a műsor, majd holnap lesz megtartva. Csak azért is elmegyek:)”
 • 9. greencat 2008. augusztus 09. 23:10
  „A plakáton pedig ott volt a neve! Egyébként nem újdonság, hogy nem azok jönnek ide, akik kivannak "hírdetve"!:)”
 • 8. nem csalódott 2008. augusztus 09. 22:46
  „Pali nem lett volna ma Makón. Balatonszemesen van fellépése Szandival.”
 • 7. greencat 2008. augusztus 09. 22:42
  „Itt Makón meg bombariadó! Nem vártuk meg a tűzszerészeket, és sajnálom, hogy Feke Pált nem hallhattam!:(”
 • 6. SZUPER VOLT!!!! 2008. augusztus 09. 21:15
  „Az előadás szuper volt, nagyon-nagyon sajnálhatják, akiknem olvasták el a jegyen lévő infókat, türelmetlenek voltak és elmentek. Igaz, én pl. Bp-ről mentem le, nagyon is drukkoltam, hogy javuljon az idő... :) Egyáltalán nem volt hideg, kifejezetten kellemes hőmérséklet volt, az előadás maga meg egyszerűen FRENETIKUS, Pali nagyon közvetlen, sokszor párbeszéd formájában röpködtek a poénok. Élő zenekari kísérettel, akik szintén kaptak szólóra lehetőséget.
  Egy" baj" volt: hamar végetért, csak egy ráadás volt, hiába tapsoltuk többször is vissza Palit, éjfél után záróra volt.

  A környékbeliek pedig ma egészen más stílusú zenét hallgatnak.”
 • 5. nem csalódott 2008. augusztus 09. 17:14
  „Kedves naigen!
  A 4 napos SZIN gondolom sokkal "halkabb" esemény. Azt 4 éjszakán keresztül több színpadról lehet hallani, és nem csak a környékbelieknek, hanem más városrészben lakóknak sem.
  A környéket telehányó részeg fiatalokról nem beszélve.

  Mert szerintem már akkor ezerszer inkább egy viszonylag szolid musical-est kultúrált közönséggel. Persze ízlések és pofonok.”
 • 4. nem csalódott 2008. augusztus 09. 17:05
  „Negyed 9-kor tájékoztattak arról (hangosbemonóban), hogy nem engedhetnek be, amíg tart a vihar. A jegyeken rajta van, mi a szokás ilyenkor: hogy 11 óráig várnak (különben 10 óra körül ezt szóban is közölték az önkéntesek), és ha addig nem ér véget a vihar, akkor visszaváltják a jegyeket.
  Miután elállt az eső, 20 percen keresztül törölgették a fapadokat, de akinek ez nem volt elég, az tett maga alá valamit.
  Aki pedig ott maradt, mint a cikk is érzékelteti, nem csalódott. Kicsit sem.
  Ja, és én fázós vagyok, de itt hideg egy szál sem volt. Úgyhogy nem kellett dideregni a várakozás közben sem (ami valóban idegölő volt), de a műsor alatt sem. Sokan ültek rövidujjúban.”
 • 3. naigen 2008. augusztus 09. 17:02
  „és a környékbeliek pedig annak örülhettek, hogy fél tizenegytől hallgathatták ők is a zenét - ha akarták, ha nem, mindegy, hogy az ember esetleg alvást tervezett. Sem ez, sem a közönség nem számít ezek szerint, csak a jegyek árát ne kelljen visszaadni...”
 • 2. csalódott 2008. augusztus 09. 12:08
  „A koncert este fél kilencre volt meghirdetve, így a fél 11-es kezdés nem másfél órás csúszás, hanem kettő! És igen, erősen bánjuk, hogy lemaradtunk az előadásról, de felháborító, hogy semmit nem közöltek a didergő közönséggel. Elhiszem, hogy este 11-ig várnak a kezdéssel, de meddig tartott volna tájékoztatni a várakozókat?! Ennyi idő alatt kétszer hazamehettünk volna, nem szorongtunk volna a büfénél mint a heringek. Nagyon klassz lehetett a felázott fa padokon ülve nézni az előadást! Csalódott vagyok, ez nem egy kulturált rendezés volt, itt is a pénz a lényeg, nem a közönség!”
 • 1. jajnemár 2008. augusztus 09. 11:31
  „"Végre egy közvetlen srác, aki még nem felejtette el honnan jött" mekkora hülyeség! miért, szerinted honnan jött?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszaszigetnél is áll a sor

Röszke, Tiszasziget - A korábban többször javasolt tiszaszigeti átkelőnél is megnőtt a forgalom a… Tovább olvasom