Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Feke Pál szerint az István, a király a Dóm téren otthon lesz

Szeged - A házimunkában aktívan kiveszi a részét, és nem énekel a fürdőkádban – Feke Pál ezeket árulta el magánéletéről, a szakmáról pedig azt: minden vágya teljesült, ami egy musicalszínésznek fontos lehet.
– A Dóm tér varázsának köszönhetően Szegeden lesz igazán otthon, méltó helyen az István, a király. A Papp László Sportarénában a nagy tér miatt láthatatlan függöny választotta el a színpadot és a nézőket. Szegeden ez eltűnhet – vélekedik Feke Pál, a rockopera címszereplője. Az Istvánt augusztus 16-ától játssza a Társulat stábja a szabadtéri játékokon. Feke Pál tegnap a delmagyar.hu meghívására érkezett szerkesztőségünkbe. Az olvasók kérdéseire adott válaszait lapunk internetes oldalán olvashatják. Mi azt akartuk tudni: miért nem élő zenekarral jön az István – a Dóm téren ugyanis ez a megszokott.

– Közel száztagú zenekart igényelne, úgy tudom, elsősorban ez az oka. Az élő zene rajongója vagyok, de az Istvánban ha valaki külön nem ezt figyeli, nem hiányzik neki. Nem a régi alapra énekeljük a dalokat, a hangszerelés teljesen új. Nagyon jól szólnak a felvételek.

Feke Pál: Akik azt állítják, hogy nem számít az elismerés, a nézők gratulációja, azok nem mondanak igazat. Ez olyan érzés, ami feltölt, erőt ad Fotó: Karnok Csaba
Feke Pál: Akik azt állítják, hogy nem számít az elismerés, a nézők gratulációja, azok nem mondanak igazat. Ez olyan érzés, ami feltölt, erőt ad Fotó: Karnok Csaba

Amikor megkapta a címszerepet, Feke Pál úgy fogalmazott: valóra vált az álma, nincs nála boldogabb ember. Tegnap azt mondta, a boldogság azóta is tart.

– Minden teljesült, ami egy musicalszínésznek fontos. Akik azt állítják, hogy nem számít az elismerés, a nézők gratulációja, azok nem mondanak igazat. Ez olyan érzés, ami feltölt, erőt ad.

Az újszegedi színpadon is fellép

Szegeden az énekes otthon érzi magát, már a rockopera próbái előtt ideköltözik. Szereti a város hangulatát, különösen a Virág teraszán ülve nézelődik szívesen. Augusztus 8-án az Újszegedi Szabadtéri Színpadon ad közel kétórás koncertet. A nézők musicalrészleteket hallhatnak.
A fiatal énekesnek erőt ad barátnője, az orvosi egyetemen tanuló Fanni is, akivel másfél éve él együtt.

– Ő a nyugalom szigete az életemben. A keresztapám kérdezte nemrég, hogy van-e időm megélni a pillanatokat. Nehezen tudnám, mert mindig jön a következő. Ezért kell egy olyan háttér, ami kiegyenlíti a pörgést. Mindenben segítjük egymást. Rólam például kevesen tudják, de házias típus vagyok. Nem olyan, ki hátradől otthon.

A siófoki Társulat-botrányról azt mondta: rosszulestek neki a bekiabálások – „árulók, csalók" –, de tipikus példája a félreszervezett rendezvénynek. A nézők tényleg azt hitték, hogy a „nagy" István-produkció érkezik, de ez nem a Társulat hibája.

Nem énekel a fürdőkádban

– Nem vagyok az a típus, aki otthon ezerrel küldi a hangokat. Ez hibám is, mert sok mindent ki lehetne próbálni, de én a próbán gyakorolok. A fürdőkádban például nem szoktam énekelni – mondta Feke Pál, aki ha nyugtató zenére vágyik, Stinget és Laura Paussinit hallgat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilences végű árak, avagy a nagy marketingfogás

Szeged - Március elseje óta nem használjuk az egyforintosokat, a kilences végű árak azonban a kerekítés ellenére is a mai napig ott vannak a kirakatokban és a szórólapokon. Tovább olvasom