Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Fekete pont: tiltott gyümölcs

Szeged - Elvontatási díjjal együtt igen sokat kóstál ez a „leleményes" produkció.
Ez a közlekedési tábla a megállást tiltja, következésképpen a parkolást is. És nemcsak a fotón látható Kölcsey–Fekete Sas utcai sarkon, hanem mindenütt ugyanez a jelentése. Igaz, hogy ilyen helyeken több a szabad utcarész, de az meggondolandó, hogy közterületi bírsággal és elvontatási díjjal együtt igen sokat kóstál ez a „leleményes" produkció. A bosszúságról nem is beszélve. Mi olcsón megszámítjuk a büntetést: egy nagy fekete pont!

Fotó: DM/DV
Fotó: DM/DV

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. k 2008. június 18. 12:29
  „ren188 2008.06.16 10:53 Egy rendszámból még nem fogjuk meg tudni ki a tulajdonos hála istenek. Így is eléggé rossz minőségű képeket raknak fel. Na de ahogy látom már nem merik ki írni a nevüket se.”
 • 24. Kolompár Rómeó 2008. június 17. 22:51
  „20. ekrü: hirtelen felindulásomban el sem olvastam az előző hsz-eket. Örülök, hogy hivatkozol rám. Jó esik, sajna van rá példa.

  Mivel jelenleg Hamburgban vagyok pár hónapig, jómagam nem tudok tevőlegesen részt venni, de a tahoszegediek@fw-hu, vagy a horvathi@web.de cimre varom a kepeket!”
 • 23. Kolompár Rómeó 2008. június 17. 22:48
  „tahoszegediek.fw.hu”
 • 22. 4 2008. június 16. 21:50
  „Ez csak egy 30eFt-os bírság, de az autót típusát látva, a gazdáját nem nagyon fogja megviselni ez a büntetés.”
 • 21. egy 2008. június 16. 18:58
  „Alig használt babakocsimat bérbe adom...
  Extrák: játékbaba, erősített váz, oldalanként 2-2 db. 20 cm-es csavarhúzó...
  Irányár: megegyezünk.... :)”
 • 20. ekrü 2008. június 16. 15:09
  „Sajnos ez a pénzem van, bármit csinálhatok, bárhol megállhatok attitűd nagyon jellemző Magyarországon :(
  Mindenki figyelmébe ajánlom a www.tahoszegediek.fw.hu/ oldalt!!Ha mi is lefotózzuk mikor ilyet látunk és elküldjük az oldalon megadott címre, akkor viszontlátván a rendszámos autójukat az ilyen nagyképűek elgondolkoznak egy kicsit és talán legközelebb nem állnak meg ilyen helyen!”
 • 19. igazi kreszguru 2008. június 16. 11:24
  „E.!
  Félreérthető a bp-i közt.felügyelet nyilatkozata.
  Szegeden sem vállal a közterület-felügyelet felelősséget az elszállítás során keletkezett károkért, mert nem ő szállítja el, csak elszállíttatja az SZKT-val és ők felelnek a fizikai sérülésekért. BP-en is ebből adódik a félreértés. A károkat kifizetik, de nem a közterület-felügyelő, hanem a szállító autó sofőrjének a cége.
  A felügyelő észleli a szabálysértő autót és megrendeli a szállítást az SZKT-tól, a darus sofőr megállapítja, hogy szállítható-e az autó (méret, állapot, súly), ha szállítható, akkor elviszik...
  A jogszerű elszállításért a közterület-felügyelő a felelős, a sérülésekért a vontató sofőr.
  A károkat minden esetben kifizetik (ha tényleg ők okozták)”
 • 18. Robin Hood 2008. június 16. 11:12
  „13! Star Wars fan! :D :D jó volt a képregény is :D:D:D

  16! Milyen személyiségi jogokat sért egy rendszám? A verdám lenn áll a parkolóban, aki megnézi a rendszámomat személyiségi jogokat sért?
  Itt KRESz szabály sértés történt, aki tette az a fekete mercis. Persze a jogaink fontosak, de ne essünk át a ló túloldalára.

  15! Köszi! Igen a mezei veréb lett az év madara, de a házi veréb (paser domesticus) is mintha több lett volna a panelfelújítások előtt.
  Bocs a Mórakerttől ha tényleg tisztességes, csak feltételeztem én is.”
 • 17. E-Medve 2008. június 16. 11:11
  „ren188: az autónak nincsenek személyiségi jogai. Maximum az autósnak vannak (bár egy ilyen viselkedés után...)

  Az autós-autó kapcsolatot maximum a rendőrség illetve az autóshoz közelálló emberek (pl. család vagy munkatársak) ismerik. Így amíg nincs odaírva, hogy ez bizony Jóska Pista autója, addig nem történt jogsértés.”
 • 16. ren188 2008. június 16. 10:53
  „A rendszámot le lehetett volna takarni...mi van a személyi jogokkal?”
 • 15. ramsar 2008. június 16. 10:35
  „Robin Hood! OFF-téma:

  A Mórakert szerintem megbízható, de persze én sem látok bele az üzleti ügyekbe, így ez csak megérzés. Tény, hogy a fűtött fólia csodákra képes, akár decemberi paradicsomot is produkálhat, nem kell feltétlenül külföldről behozni.
  A verebes-ügyet viszont biológusként muszáj tisztába tenni: a mezei veréb volt az év madara, ami azért még nem olyan ritka, de tőlünk nyugatra már az is ritkul, erre próbálták felhívni a figyelmet az év madara akcióval. A településeken viszont mindenütt látható házi veréb továbbra is gyakori, nem kell aggódni miatta, és a közmondás miatt sem. Bár a lószart valóban lehet, hogy hamarosan le kell benne cserélni, pl. szemétre...

  ON: A BMW-sek meg igen nagy arányban hasonlóan szoktak viselkedni, a képen látható kerékpáros bácsi kicsit nekimehetett volna a kormánnyal...”
 • 14. E. 2008. június 16. 09:40
  „igazi kreszguru, budapesten egyáltalán nem vállalnak felelősséget semmilyen elszállításból eredő sérülésre. Valószínűleg sokan próbálták már más sérülésekről elmagyarázni, hogy az elszállítás miatt lett... Remélem Szegeden sem fizetik ki...”
 • 13. negoladevdzsiwuldegger 2008. június 16. 09:36
  „Rendőrök miaf@sznak vannak? Én azt látom 1-2 éve SEMMIT nem csinálnak, csak várják a nyugdíjat. Mindenki azt csinál majdhogynem, amit akar. Totális anarchia van. Birka egy ország.”
 • 12. igazi kreszguru 2008. június 16. 09:26
  „Ajánlom az "e" pontot figyelmedbe kreszguru.
  Ha nem viszik el, akkor azért nem viszik el, mert a póksofőr a 80000 nettójából egy esetleges karcolást nem tudna kifizetni, még az önrészt sem.

  59. § (1) A rendőrhatóság - az üzemben tartó értesítése mellett és költségére - elszállítással eltávolíthatja azt a járművet, amely

  a) a 15. § (9) bekezdés 63/b. ábra szerinti kiegészítő táblával ellátott megállást vagy várakozást tiltó jelzőtábla hatálya alá eső területen szabálytalanul várakozik,

  b) a 37. § (4) bekezdésében, továbbá a 40. § (1)-(3) és (5), valamint a (8) bekezdésének b), illetőleg c) pontjában meghatározott megállási tilalom megszegésével, illetőleg a rendelkezésekben meghatározott megállási feltételek figyelmen kívül hagyásával szabálytalanul várakozik,

  c) kijelölt rakodóhelyen szabálytalanul tartózkodik,

  d) a mozgáskorlátozottak gépkocsijai részére fenntartott jelzőtáblával (115. és 115/a. ábra) vagy útburkolati jellel megjelölt várakozóhelyen jogosulatlanul várakozik,

  e) kerékpárúton várakozik.

  A jármű elszállítására - a rendőrhatóság értesítése mellett - az NKH regionális igazgatósága, illetőleg az út kezelője is jogosult.

  (2) Közveszély vagy elemi csapás elhárítása, illetőleg az ebből származó kár csökkentése érdekében, valamint a közút különleges igénybevétele esetében a rendőrhatóság felhívhatja az üzemben tartót a jármű eltávolítására. Ha az üzemben tartó a kellő időben közölt felhívásnak nem tesz eleget, a rendőrhatóság a járművet az üzemben tartó költségére eltávolíttathatja. Ha az üzemben tartó a jármű eltávolítására előzetesen nem hívható fel, a rendőrhatóság a járművet saját költségére távolíttathatja el; az üzemben tartót a jármű eltávolításáról ilyen esetben is értesíteni kell. A járművet a tűzoltóság is eltávolíthatja; erről azonban a rendőrhatóságot is értesítenie kell. E bekezdés rendelkezéseit kell alkalmazni a baleset folytán megsérült és elhagyott járművek eltávolítására is.

  (3) Hatósági jelzéssel nem rendelkező azt a járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon egyáltalán nem, mellékútvonalon pedig - közterület-használati engedély nélkül - legfeljebb 30 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrhatóság vagy a közút kezelője - a tulajdonos költségére - eltávolíthatja.”
 • 11. Robin Hood 2008. június 16. 09:21
  „Kreszguru!
  Nem igazán vágod a kreszt, mert kerékpárúton nem kell semmilyen tábla, önmagában elég ahhoz, hogy elszállítsák a járművet.
  Azt viszont nem tudom, hogy a sárga útburkolati jel mellé minek raknak ki félrevezető táblát. Mert ha egyszer onnan el lehet szállítani és tilos megállni az útburkolati jelzés miatt, akkor minek raknak ki megállni tilos táblát kiegészítő tábla nélkül? Nem tán csak bevétel miatt?”
 • 10. Maxi 2008. június 16. 08:23
  „Elmondanám, hogy ez nem egyedi rendszám, és pici rá az esély, hogy a gazdája pont László lenne! Az autó meg nem előlény, nem kell sajnálni! Zöldséget meg attól vegyétek, akit szerettek, vagy akitől úgy érzitek! :D”
 • 9. kreszguru 2008. június 16. 08:23
  „kiegészítő tábla nélkül aligha fogják elvontatni...”
 • 8. Horton 2008. június 16. 08:18
  „Féreg!
  Én pont azt tettem évekkel ezelőtt,mikor szándékosan felált a járdára a bunkója, csak nem kezdtem el sajnálkozni!........Csak, ha belegondolunk az autó nem tehet róla, hogy köcsög a gazdája!
  Még volna egy költői kérdésem! Ehez a fotóhoz miért nem adta a nevét a kedves újságíró?”
 • 7. Féreg 2008. június 16. 08:04
  „Esetleg véletlenül nekitolod a babakocsit, aztán sajnálkozol...”
 • 6. Robin Hood 2008. június 16. 07:17
  „Kösz Hektor a korrekciót.
  Lehetséges a tévedésem, mert nem vadászom ezen emberek társaságát, csak felfigyeltem rá, mert feltűnő volt.
  Ádám úr nem is olyan nagy gazember...szerintem a Mórakert is ezt csinálja. Decemberben gyönyörű narancs kinézetű paradicsomot hirdettek a teszkó pultok Magyar paradicsom néven, Mórakert kft csomagolásban...
  Amíg lószar van, addig veréb is...bár az utóbbi időben lószar alig látható, veréb pedig olyan kevés lett, hogy 2006-ban az év madara lett :( Új közmondást kell kitalálni. Amíg csóró van, addíg gazdag is lesz.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványos szakaszákoz ért nyomdaberuházásunk

Szeged - Hétfőn érkezik leglátványosabb szakaszához szegedi nyomdaberuházásunk, 26-án pedig befordul… Tovább olvasom