Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Fekete pont: veszélyes játszótéri játékok

Szeged - Az anakondát már elvitték a máltai játszótérről. Balesetveszélyesek a szegedi Retek utcai máltai játszótér játékai – kaptuk a vészjelzést a környékbeli szülőktől.


Valóban élesek a korábban leszerelt veszélyes játékokat tartó fémcsonkok, lógnak a játékvár deszkái és sürgősen javítani kell a kerítésdeszkákat. A legveszélyesebbet, az óriási fakígyót elszállították már. A szeretetszolgálat önkormányzattól kapott évi 4,5 millió forintja a működtetésre is kevés, a szabályos fenntartásra a háromszorosára lenne szükség. Jól jönne a szülők segítsége is – munkaerővel, építőanyaggal. Fotó: Karnok Csaba

Olvasóink írták

 • 6. andi 2008. február 21. 17:52
  „Szerintem nemcsak akkor kellene jönni a szülőknek amikor ajándék van.hanem máskor is.arról nembeszélve hogy nem ártana ha adakozni is tudnának.havonta ha négy vagy öt teával kevesebbet innának és azt bedobnák a perselybe az sokat segítene.”
 • 5. koma 2008. február 18. 22:43
  „A Retek utcai Máltai Játszóteret és Játszóházat az önkormányzat (is) támogatja. Sajna ez nem elég. Ezért kellenének még támogatók, hogy a működése biztos legyen és fel lehessen újítani a játékokat. Évente több tízezer látogató jár oda, mégha rendeltetésszerűen is használják, elhasználódinak a dolgok 7 év alatt. Egy szimpla bébihinta bölcsője (szabványoknak megfelelő!) 30 ezer Ft - lánc nélkül!
  Anyagi segítség sokat számít, de nem minden. Akinek van kedve, ideje azt szívesen látják a játszótér karbantartásánál, felújításánál (pl. tavaszi festés, kertrendezés) és természetesen a programoknál is! :)
  koma”
 • 4. Gondolkodó 2008. február 18. 10:19
  „2: "Az oda járó szülők elzavarják a kutyásokat."

  A kutyások legtöbbször korán reggel és késő este szaratják az ebeket, amikor a kisgyerekes szülők még/már nincsenek a játszótéren.”
 • 3. El Nyomottka 2008. február 18. 10:11
  „Úgy tűnik magyarul írsz, de mégsem érted amit írtam...

  A máltai egy bekerített játszótér éjszakai őrzéssel, míg a Roosevelt térinek nincs kerítése és nem őrzött, ezért(?) tele van dohányzó szülőkkel, csikkel, kutyaszarral, és - mivel a csorda éjszakai vonulási útvonalába esik - üvegcserepekkel is!!!”
 • 2. joy 2008. február 18. 09:23
  „Roosewelt tér.
  Honvéd tér.
  Mátyás tér.
  Mind mekerítetlen, kutyasz.r mentes, és szép is, jó is.
  Az oda járó szülők elzavarják a kutyásokat.”
 • 1. El Nyomottka 2008. február 18. 08:58
  „Tudtok másik olyan játszótérről, ami be van kerítve (nincs csikk, kutyaszar, üvegcserép, stb!), fűtött teremben télen is játszhatnak a gyerekek, rengeteg játék és program van, mindez teljesen INGYEN???

  A máltai semmivel sem veszélyesebb, mint bármelyik szegedi játszótér (sőt!), de az tény, hogy az idő vasfoga nem kíméli és lenne mit javítani rajta. Szerintem a fekete pont inkább azért jár, amiért Szegeden a máltai az egyik (ha nem az egyetlen..) legjobb játszó! Az önkormányzat miért nem tud ilyen pozitív szemléletű játszótereket létesíteni és fenntartani? Ez itt a kérdés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három a dudás: Szeged, Temesvár, Újvidék

Szeged - Szeged, Temesvár és Újvidék, az eurorégió három nagyvárosa versenyez a térségbeli vezető szerepért, holott a méretek, adottságok alapján már néhány kérdés eldőlni látszik Temesvár javára. Tovább olvasom