Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Fekete zászló a Floratomnál

Tegnap kora hajnalban halálos baleset történt a 47-es főút Szegedről kivezető szakaszán. Egy segédmotor-kerékpárost gázolt el egy autóbusz. Januárban kísértetiesen hasonló baleset történt ezen az útszakaszon.
Nem először történt halálos baleset a Floratomnál. Ismét munkába igyekvőt gázoltak el. Fotó: Schmidt Andrea
Fekete zászló lobog a Floratom II. számú telephelyének kapuján. Pénteken kora hajnalban az 57 esztendős P. Mihály piros Babettájával a korábbi munkahelye felé igyekezett megbeszélésre, hiszen a nyugdíj mellett, kiegészítésként munkát vállalt volna a kertészetnél. – Misi bácsi korábban négy évet dolgozott nálunk fűtőként. Szorgalmas, nyugodt embernek ismertük – mondta elcsukló hangon a Floratom Kertészet telepvezetője. – Jelentkezett nálunk, hogy szívesen végezne valami kiegészítő munkát. Ezt kellett volna megbeszélnünk. Nehezen hiszem el, ami történt...

A telephely bejáratánál, a porta falának támasztva állt tegnap Misi bácsi kismotorja. A Babettán alig láttunk sérülésnyomokat, talán egyetlen rúgásra elindulna. De Misi bácsi már nem indíthatja be...

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint P. Mihály segédmotor-kerékpárjával Szeged felől Algyő irányába közlekedett a külső sávban. „Balra kívánt kanyarodni, ezért sávot váltott, és az épp akkor odaérkező, vele egy irányba közlekedő autóbusz elé hajtott, amelynek vezetője, fékezés ellenére, elütötte a motorost." Az idős férfi a balesetben olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A balesetek egy része megelőzhető

A 47-es út Szegedről kivezető szakaszának osztott pályássá alakítását már tavaly óta tervezik – írtuk korábban lapunkban is. Addig a közút kezelője sebességkorlátozó táblákat is kihelyezett erre a szakaszra és szorgalmazza a Szeged–Algyő közötti bicikliút építését. A rendőrség ugyancsak fokozott figyelmet fordít a Szeged és Algyő közötti útszakaszra. Például a balesetveszélyes, sebesség túllépésre alkalmas útszakaszokon rendszeresen mobil sebességmérő berendezést használnak. Ez visszatartó erővel bír és lassítja a forgalmat – tudtuk meg Tuczakov Szilvánától. A Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője hangsúlyozta: rendszeresen ellenőrzik a 47-es főút Szegedről kivezető útszakaszát is.

A Floratom II. számú telephelyén rengeteg a palánta a fóliaházakban, és a paradicsom is jócskán terem. Tegnap délután is dolgos kezek szedték az érett zöldségeket, a munka, az élet nem állhat meg. De az embereken érződött a feszültség. – A cégünk hosszú évek óta Canossát jár, hogy történjen végre valami a 47-es út ezen szakaszával – mondta a Floratom kertészmérnöke. – Már húsz éve is halálútnak hívták ezt a részt, mert valóban rengeteg itt a baleset. A januári halálos gázolás után ugyan több helyre is kikerült a 70 kilométeres sebességkorlátozó tábla, de ez nem riasztja el a száguldozókat. Én magam is tapasztaltam, hogy amikor le akarok térni a főútról és kanyarodnék a munkahelyemre, hiába teszem ki időben az irányjelzőt, sokan villognak rám hátulról, és az is előfordult, hogy balról, a szembejövő sávba áthajtva előztek meg.

Mező István, a Tisza Volán Zrt. divízió igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a Szegedről reggel 5 óra 15 perckor induló, Hódmezővásárhely és Szentes érintésével, Csongrádra közlekedő helyközi busz sofőrje nem tudta elkerülni a balesetet. – A motoros váratlanul, jelzés nélkül vágott a busz elé – magyarázta. – A jármű jobb eleje találkozott a Babettával, amely beszorult a busz alá, miközben a bácsi lerepült a motorról. A sofőrünket nagyon megviselte a baleset, néhány napra haza is küldtük pihenni.

Fekete zászló lobog tegnap reggel óta a Floratom II. számú telephelyének kapuján. Legutóbb január elején egy harmincéves fiatalember kerékpárjával sietett munkába, mikor halálos balesetet szenvedett úgy, hogy kétszer is elgázolták... Azóta tíz hónap telt el – ismét gyászolnak a Floratom dolgozói.

H. L.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Gregor Józseftől

A szegedi Belvárosi temetőben ma délután 3 órakor vesznek végső búcsút a 66 éves korában egy hete… Tovább olvasom