Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Fél évig nem szállították el a vezetékre lógó gallyakat Szentmihályon - Ottfelejthették a levágott faágakat

Szentmihályi lakosok panaszkodtak arra, hogy a tavasszal az áramszolgáltató által levágatott faágak még mindig az utcákon hevernek.
Börcsök Ernő elmondta, még áprilisban nyeste le egy alvállalkozó a villanyvezetékekre nyúló diófaágakat a település több utcájában, így náluk is. Már szeptember van, de még mindig a porták előtt vagy az árokban hevernek a gallyak.

A szomszédjához hoztak a napokban tüzelőt, amelyet csak másnap akart behordani, még el sem kezdte, már itt voltak a közterület-felügyelők.

– Bezzeg az áramszolgáltató által levágott, elszáradt ágak még mindig a Kökörcsin utcai árokban hevernek. Áprilisban zajlottak a munkálatok, akkor azt ígérték, két héten belül elszállítják ezeket – magyarázta Ernő.
A Csoki becenéven bemutatkozó, az utcában lakó férfi elmondta, két hónapja látott aprítógépet dolgozni Alsóvároson, de ide még nem értek. – Nincs gazdája ezeknek. Az biztos, hogy a Démász vágatta le a gallyakat, amelyek a vezetékre lógtak – magyarázta. Ernőt az bántja, hogy a háza előtti árkot teljesen telepakolták a gallyakkal. Ha egy nagyobb felhőszakadás jön, nem tud a víz elfolyni. Ráadásul az ágak a bejárójára is benyúlnak, már arrébb pakolta őket, hogy tudjon közlekedni.
Ennél a résznél a tulaj maga számolta fel az ágak nagy részét.
– Amott a sarkon is volt egy nagy kupac, a tulajdonos megunta, és elvitt maga egy fuvart, de az ő portája előtt is van még bőven – mutatja Csoki. A településrész többi utcáján is otthagyták a levágott faágakat, például a bölcsőde előtti részen.
 Megkerestük a szolgáltatót, miért tart fél évig a gallyak elszállítása. Az NKM Áramhálózati Kft.-től azt a választ kaptuk, hogy a gallyazással megbízott alvállalkozók ütemterv szerint végzik a munkát, ám gyakran előfordul, hogy parkoló autók miatt nem férnek hozzá az ingatlanok előtti fákhoz. Így át kell ütemezni a munkát, ami természetesen a gallyak elszállításának menetrendjét is felboríthatja. Így történt ez Szeged-Szentmihály területén is több utcában. Az NKM Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint a gallyazást végző alvállalkozó a napokban elszállította a korábban levágott gallyakat.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy helyre költöztetik az iratokat - Az ország legmodernebb levéltári raktára lesz a szegedi

Egy helyre költöztetik az iratokat - Az ország legmodernebb levéltári raktára lesz a szegedi
Jövő tavasszal költözhet a több mint 560 millió forintból megújuló volt regionális MTVA-székházba a szegedi levéltár raktára. Tovább olvasom