Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Fél évre lezárták a Bakayt

Közlekedési káoszt okozott a környéken tegnap, hogy lezárták a szegedi Bakay Nándor utca nagykörút és Huszár utca közötti szakaszát. A fontos közlekedési útvonalon Rókus városrész egyesített szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető főgyűjtője épül, ezért az utcában szakaszosan fél évig szünetel a forgalom.
Az új forgalmi rendet még szokni kell. Tegnap ismerkedtek vele a közlekedők Fotó: Gyenes Kálmán
Az útzárakat elhelyező munkások tegnap kora délután arra panaszkodtak, hogy az autósok figyelmen kívül hagyják a szomszédos utcákban kihelyezett behajtani tilos táblákat, és amikor látják, hogy lezárt szakaszra értek, a járdára hajtva kerülik ki az akadályokat. Pipis József, a kivitelező Közműépítő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint már a Teréz utca lezárásakor is azt tapasztalták, amíg nincs felbontva az útburkolat, addig az autósok használják a lezárt útszakaszokat is. Ezzel lassítják a munkát.

Megjegyezte, volt hogy a frissen elkészült szakaszra hajtottak rá a kocsik, ezért újra kellett aszfaltozniuk az utat. A Bakay Nándor utcában és a környéken lakók azonban tudtak a kezdődő munkálatokról, időben értesítette őket a kivitelező.

Bucsányi István, a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Rt. mélyépítési főmérnöke elmondta: épült korábban csatorna a Bakay Nándor utcában, de nem megfelelő a mélysége. Ezért körülbelül négy méterrel az utca szintje alatt kell egy új vezetéket építeni. Ez a nagy átmérőjű csatorna segít levezetni az iparterületekről érkező szennyvizet. A Dorozsmai és a Budapesti út elágazásánál lévő átemelőből érkező csövek ugyanis a Bakay Nándor utca végére csatlakoznak és a szennyvíz a Vásárhelyi Pál utcai vezetéket terheli. Szükség esetén ezt tehermentesíti az új csatorna és vezeti a szennyvizet a Boros József utcai városi főgyűjtőbe. A környéken több ház csatornázatlan, ezért a Pozsonyi Ignác, a Vasas Szent Péter és a Teréz utcai ingatlanokat is rákötik a hálózatra.

Az önkormányzat Huszár utcai épületénél nem okozhat fennakadást az útzár, hiszen a parkolóból visszakanyarodhatnak az autók a Rigó utca, illetve a Kálvária sugárút felé. A gyufagyár teherportáján azonban gondokat okozhat majd az úttest felbontása; amíg az építkezés nem jut el a gyár előtti szakaszig, a teherautók a Huszár utca irányába tudnak közlekedni.

A Bakay Nándor utcán a 7-es troli az építkezés ideje alatt nem közlekedik, a hasonló útvonalon járó 5-ös trolik azonban a reggel és a délutáni csúcsforgalom idején a korábbinál sűrűbben járnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötven év után jöttek össze

Az elmúlt ötven évben először rendezett osztálytalálkozót a szegedi Rókusi Általános Iskola 1955-ben… Tovább olvasom