Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Fél napig keresték a 11 éves Kristófot

Sándorfalva - 12 órán át keresték a rendőrök és a speciális mentők Kristófot, aki egy családi konfliktus után "világgá ment" tegnap Sándorfalva határában. A 11 éves fiút épségben találták meg egy búzatáblában.
Harminckilencen keresték Sándorfalva külterületén több mint 12 órán keresztül azt a 11 éves fiút, aki kedd délután 3 órakor egy családi konfliktus után elment otthonról. Kristófot végül tanyájuktól pár száz méterre egy búzatáblában találták meg – kórházba került.

– Örülök, hogy megvan, de mást nem tudok mondani – mondta a 11 éves fiú apja, aki kérte, nevét ne írjuk le. A férfival otthonánál találkoztunk, a kihűlt, legyengült Kristófot a mentők éppen az autóba rakták. A Sándorfalvától északnyugatra lévő háznál a rendőrök mellett a szolnoki Életjel Mentőcsoport, valamint a Csongrád megyei Maros Mentőcsoport tagjai a 12 órás kutatás után már csak azt várták, hogy kórházba szállítsák a fiút.

Fél napig keresték a 11 éves Kristófot. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

A szökés hátterében családi konfliktus áll. Megtudtuk, kedd délután kisebb baleset történt a tanyán, Kristóf öccse játék közben megvágta a kezét.
A feldühödött apa jobbnak látta, ha a 11 éves fiút a kerítésen kívülre küldi. Kristóf a 28 fokos melegben félmeztelenül „világgá ment", este 7-re sem tért haza. Édesapja ekkor riasztotta a rendőröket.

A sándorfalvi rendőrőrs tagjai először a ház körül keresték a gyereket, majd a kutatást kiszélesítették. A tanya körül sok a víz, a nádas, a hatóságok attól tartottak, a fiú bajba kerülhet. A rendőrök felhívták Kristóf barátait, ismerőseit, majd a kórházat is, ahol a fiú édesanyját ápolják. Éjfélkor már több mint harmincan próbálták megtalálni a nyom nélkül eltűnt fiút. A rendőrök kutyával próbáltak szagot fogatni, de ez nem járt sikerrel. A Maros Mentőcsoporthoz hajnalban csatlakozott a szolnoki Életjel Mentőcsoport.

Fél napig keresték a 11 éves Kristófot. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)

–Amperral, a kereső német juhásszal próbáltunk nyomot találni, de a bejelentés óta sok idő telt el. Bekapcsolódtunk a terület átvizsgálásába – mondta Túri László, a csoport vezetője. Megjegyezte, a családi konfliktus miatt megszökött tizenéves gyerekek az esetek 80 százalékában másnapra előkerülnek, de ez nem jelenti azt, hogy a keresést lehetne halogatni. – Erre nem építhetünk, mert bármilyen baj érhette volna – hangsúlyozta Túri László.

Seller András, a Maros Mentőcsoport vezetője hangsúlyozta, példaértékű volt az együttműködés, aminek a végén szerencsére épségben megkerült Kristóf. – Hajnalban hideg volt, kihűlt a fiú. Nem sokkal 7 óra előtt találtuk meg, félmeztelenül aludt a búzatáblában. A mentők megfigyelésre a klinikára szállították – mondta Seller András.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

870 illegális bevándorló a megye déli részén

A legnagyobb csoportot a reggeli órákban Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök, ott 6… Tovább olvasom