Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Felakasztottak egy kutyát Algyő külterületén

Bálamadzaggal akasztott fel valaki egy kutyát Algyő külterületén. Az állatvédők szerint amerikai buldogról van szó, amely akár 150 ezer forintot is érhet, és kevesen tartják.
Felakasztottak egy kutyát az algyői ártéri erdőben. Az állatvédők szerint amerikai buldogról van szó, a rendőrség szerint keverék kutya. Az állat nyaka köré bálmadzagot tekertek, azzal húzták fel egy fára. Mivel ütés vagy szúrás nyomait nem találták rajta, a gyepmesteri telep munkatársai feltételezik, hogy a kutya még élt, amikor felakasztották. A fehér színű állatot egy járókelő találta meg, ő értesítette a rendőrséget, a rendőrség pedig a gyepmesteri telep dolgozóit.

Négy kölyök

Augusztus 20-án hajnalban a Pentelei soron négy darab néhány hónapos, egészséges kiskutyát találtak. Az állatokat valaki kidobta. A lakók enni adtak a kölyköknek, melyeket az Orpheus az ebrendészeti telepre szállított. A kiskutyák ott várják új gazdáikat.

Felhívtunk egy tenyésztőt, aki azt mondta, a környéken kevés család tart amerikai buldogot. Egy ilyen kölyök körülbelül 40-50 ezer forintba kerül, egy felnőtt, őrző-védő kiképzést kapott példány akár 150 ezer forintot is érhet. A tenyésztő szerint bár őrző-védő célokra is használható, az amerikai buldog – ha jól nevelik – családi kutyaként is tartható.

– Nem ritka, hogy háziállatot egyszerűen kivégeznek, pedig törvény mondja ki, hogy aki állatot úgy tart, hogy az fizikai vagy lelki sérülést szenved, netán elpusztul, az bűncselekményt követ el – áll az Orpheus Állatvédő Egyesület az esettel kapcsolatos közleményében. A gyepmesteri telepet is üzemeltető egyesület húszezer forintos jutalmat ajánlott fel annak, aki a rendőrségen a kutya tulajdonosának felderítésére elsőként ad használható információt.

A Szegedi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen szakértő bevonásával folytat eljárást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi ünnepségek: székház, kenyér és koszorúk

Szeged - Tegnap felavatták a Szegedi Szimfonikus Zenekar új székházát. Ezt követően a Széchenyi… Tovább olvasom