Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Felavatták a mórahalmi járóbetegközpontot

Mórahalom - Ünnepélyes keretek között csütörtökön felavatták a járóbetegek mórahalmi szakellátó központját; a 531 millió forintos beruházás 471 milliós uniós támogatást kapott.
Szócska Miklós egészségügyekért felelős államtitkár az avatón elmondta: sok helyen nem tudni, hogy az eddig megépült orvosi intézmények miből élnek majd, mert a korábbi fejlesztések során nem gondoskodtak arról, hogy ezt biztosítsák az intézményeknek, a mórahalmiért viszont nem kell aggódni. A kormány a helyi szükségletekből kiindulva a járóbeteg- és az alapellátásban szeretne "definitív", azaz "befejezett ellátást" nyújtani, olyat, amely gyógyulással végződik, tehát "ami itt történt egybeesik a mi prioritásunkkal" - mondta az államtitkár.

Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármester elmondta: a mórhalmiaknak és a környékben élőknek nagyon sokat jelent, hogy mostantól nem kell betegen Szegedre utazniuk az ellátásért.

A bővítéssel kialakított új épületrész ad helyet az új szakrendeléseknek: belgyógyászatnak, sebészetnek, gyermekgyógyászatnak, amelyek eddig Mórahalmon nem voltak elérhetők. A fejlesztés megteremti a járóbeteg-szakellátások integrációjának lehetőségét, hiszen ott kap helyet a már működő szakellátások közül a reumatológia, az ortopédia, a bőrgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a nőgyógyászat, az urológia és az ultrahang-diagnosztika. A fejlesztés eredményeként a jelenlegi heti 135 szakorvosi és 75 nem szakorvosi óráról 200 szakorvosi és 120 nem szakorvosi órára bővül ellátás.

Olvasóink írták

  • 2. cinkapanna 2010. szeptember 24. 17:39
    „mindönt Mórahalomra, máshová sömmit”
  • 1. saturnus 2010. szeptember 24. 07:15
    „http://index.hu/belfold/2010/09/23/elrejtett_jogszabaly_szabalyozta_a_politikusok_kedvezmenyes_nyugdijat/ Kell is ez mert a nyuggerk a meg a panek prolik ahogy orbán viktor fogalmazott mármost kegyveszetett barátja nógrádi tudtak arrol,hogy elfogadott az ország gyűlés egy olyan törvényt,hogy a képviselők öt évvel hamarabb elmehetnek nyugdíjba 100%-os értékkel. A kétkezi földi halandóknak pedig 65-éves korig kell dolgozni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz váltópártja akar lenni a Jobbik

A Jobbik elnöke és a párt szegedi polgármesterjelöltje válaszolt a Délmagyarország kérdéseire az önkormányzati választás várható eredményeivel kapcsolatban.A Jobbik nem fog nagy csodát elérni, de nem is fog leszerepelni. Tovább olvasom