Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Felavatták az újszentiváni közösségi házat

Újszentiván - A csecsemőtől a nyugdíjasig mindenki használhatja majd az újszentiváni közösségi házat, amelyet pénteken avattak fel. A 300 négyzetméteres épületben 5 szoba, teakonyha és kamra is van, később egy pelenkázót is kialakítanak.
– Négy éve fogalmazódott meg bennünk a gondolat: civil házat kellene építeni. Az elmúlt években az ittenieknek nem volt olyan találkozási helyük, ahol tartalmas közösségi programokat tarthattak volna. A képviselő-testület úgy döntött: a volt orvosi szolgálati lakást újítjuk fel és bővítjük ki erre a célra – magyarázta Putnik Lázár polgármester.

A közösségi ház december elsejétől üzemel: itt működik majd a baba-mama klub, a fiatalok bejöhetnek ide internetezni, beszélgetni. Találkozhatnak a nyugdíjas-egyesületek és a helyi népdalkör tagjai is, ide költözik be a helyi teleház. A polgármester elmondta: azt tervezik, hogy decembertől a falugazdász és a munkaügyi központ képviselői is a közösségi házban tartják majd fogadóórájukat.

A civil házat az egykori orvosi lakásból alakították ki. Fotó: Karnok Csaba
A civil házat az egykori orvosi lakásból alakították ki.
Fotó: Karnok Csaba

Az épület átalakításánál arra törekedtek, minél energiatakarékosabb legyen a ház. Ezért napkollektort szereltek a tetőre, nagy hatékonyságú hőszigetelést kapott, a gázfűtés mellé pedig tervezik, hogy szilárd tüzelésű fűtőrendszert is beépítenek. A 300 négyzetméteres házban öt szoba, öt illemhely, teakonyha és kamra is van, később egy pelenkázót is kialakítanak.

60 milliós projekt

A 60,3 millió forintos összköltségű projekt megvalósítására Újszentiván közel 3 millió forintot kapott az Önkormányzati Minisztériumtól, 50 millió forintot pedig uniós pályázaton nyert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyhalak a szegedi börzén

Szeged - Mezei gyűjtőkből lesznek a profi kereskedők. Erre is találtunk jó néhány példát szombaton a… Tovább olvasom