Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 12°C Még több cikk.

Felbomlott a megyei cigányönkormányzat

Szeged - Három hónapon belül új megyei cigány kisebbségi önkormányzatot kell választani, mert a testület tegnap feloszlatta magát.
Feloszlatta saját magát a Csongrád megyei cigány kisebbségi önkormányzat a tegnapi testületi ülésen. A kilenc képviselőből álló csapat az idei márciusi kisebbségi választás nyomán alakult meg, az MCF-ROM-SOM nevű listáról Virág István, Károlyi Sándor, Orsos László és Kozák János Máté jutott be, az MCFÉSZ listájáról Graur Csaba, Rostás József, Rostás István Árpád, Graur István és Varga Ferenc. Az erőviszonyok úgy módosultak, hogy a szavazásokkor öt-négy arányban a Graur Csaba elnök vezette csapat kisebbségben maradt. Öten szavaztak a feloszlatás mellett, négyen tartózkodtak.

Graur lapunknak azt mondta, Károlyi Sándor és „a baloldal" győzedelmeskedett a jobboldal fölött, a hatalomvágy számolta föl a kisebbségi önkormányzatot, ami azért káros, mert az újbóli választás kiírása és lebonyolítása is pénzbe fog kerülni.

Károlyi Sándor – aki tagja a Csongrád megyei közgyűlés polgári frakciójának is – azt mondta, a testület működésképtelen volt, a pályázati lehetőségeket elmulasztotta, az elnök nem volt képes a feladata ellátására, és a feloszlatás az utolsó megoldás volt.

A törvény szerint kilencven napon belül új választást kell kiírni.

Olvasóink írták

  • 1. rostás 2007. október 30. 17:06
    „maga a feloszlatás: igaz hogy Kárai vezette baloldalnak sikerült a megyei önkormányzatot feloszlatni. öten.a négyen pedig hangsúlyozom nem tartozkodtak!! nem-mel szavasztak!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a föld alatti gáztároló Algyőn

Szeged - Földmunkákba kezdtek az algyői olajmezőn, hozzáfogtak a tavaly beharangozott megaberuházás, a stratégiai földgáztároló kialakításához. Tovább olvasom