Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Felbontják a Kossuth Lajos és nagykörút kereszteződését

Szeged - Két ünnep között, az időjárástól függően előreláthatólag december 28-ától három hétre az 1-es villamosvonal vágányépítői veszik birtokukba a szegedi Kossuth Lajos sugárút és Párizsi körút kereszteződését.
Két ütemben építik az új síneket, emiatt a főút két sávját először az egyik, majd a másik irányban kiterelik oldalra. Ehhez elkészült a Kossuth Lajos sugárút két oldalán az új vágányok egy-egy rövid szakasza, és elbontották a járdaszigeteket. Ezen áthaladva kerülhetik el a járművek a nagykörút felbontott szakaszát.

Az időjárástól függően előreláthatólag a két ünnep között, december 28-ától három hétig építi a kivitelező az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti vágányát a Párizsi körút kereszteződésében. Két ütemben alapoznak és fektetik az új síneket, emiatt a Párizsi körút két sávját táblák segítségével előbb az egyik, majd a másik irányban kivezetik oldalra. Ehhez a kivitelező A-Sz-E Konzorcium előkészítette a Kossuth Lajos sugárút két oldalán az új vágányok és a burkolat egy-egy rövid szakaszát, és elbontotta a járdaszigeteket. Erre az ideiglenes átjáróra terelik rá a járműveket a felbontott útszakasz mellé.

A kivitelező A-Sz-E Konzorcium a Kossuth Lajos sugárút Anna-kúti szakaszán már lefektette az új síneket a Vadász utcáig, és a Pulz utcán is alapozza az vágányok alrétegeit. Zajlik a műszaki átadás, ezért még január közepéig munkaterület a Boldogasszony sugárút, de az autósok már birtokukba vehették. A rókusi csomópontban készülő többsávos jelzőlámpás körforgalmat a szerződés szerint február végéig kell befejeznie a kivitelezőnek.

Az 1-es villamosvonal teljes rekonstrukciójának – a belvárosi harmadik szakasszal és az Indóház tér felújításával együtt – teljesítési határideje: 2010 októbere.

Bővebb információk: www.ujpalyan.hu - tájékoztatott közleményében a Szeged Pólus Kft.

Olvasóink írták

56 hozzászólás
 • 56. geza 2009. december 23. 18:12
  „N.P. Nem értek a vízügyhöz egyetértünk. Az (des)információ a DM ből volt. Rosszul emlékeztem nem gombos lesűllyedős volt a verzió (de mintha emlékeznék ilyenre is)”
 • 55. geza 2009. december 23. 18:10
  „N.P A Demon is irta, sőt még a tervet is bemutatta, mely szerint a mellvédet lebontják egy jó darabon, helyette valamilyen gomb hatására lesűllyedő és árvíz esetén felemelkedőt találtak ki

  http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/lebontjak_a_stefanian_a_vasbeton_tamfalat/2099870/

  Stefánián fél méterrel megemelik a járdaszintet, lebontják a hetvenes években épített vasbeton támfalat, és ha jön a víz, összeszerelik az alumíniumból készült mobil gátat a partfal helyén. Így árvízmentes időszakban a városlakóknak és a turistáknak közvetlen kapcsolatuk lesz a Tiszával.”
 • 54. N.P. 2009. december 23. 16:16
  „antikos, geza

  Az, hogy a vízügyhöz egy cseppet sem értetek az nem baj. Baromságokat írni műszaki problémákról hallomások, félinformációk, politikai meggyőződés alapján viszont ciki.”
 • 53. ifj. Nagy Gábor 2009. december 23. 14:52
  „51. antikos 2009.12.23. 13:32
  "Állítólag a rakpartot is lezárják! Le akarják bontani a védművet! A betont! Valami őrült utasítására."

  OFF
  A magas vízállások is valami őrült miatt keletkeztek, aki kitalálta, hogy gátakat építsenek, pedig anélkül milyen szépen szétterült a víz.

  Asszem Széchenyinek hívták ezt az őrültet. ;-))))”
 • 52. ifj. Nagy Gábor 2009. december 23. 14:50
  „49. randok 2009.12.23. 11:23
  "És szerinted ha már lenne elkerülö lenne akkora forgalom hogy ilyen nagy körforgalom kelljen szegednek?
  Nem."

  Most talán nem.

  10 év múlva már könnyen lehet.”
 • 51. geza 2009. december 23. 14:30
  „# 51, gombnyomásra kiemelkedő védőakármi lesz. Gondolom nem 2 Ft-ért”
 • 50. antikos 2009. december 23. 13:32
  „Állítólag a rakpartot is lezárják! Le akarják bontani a védművet! A betont! Valami őrült utasítására. Kész kell lennie a választásokra, csak ha jön az ár mi lesz???
  Ultra fejetlenség a város vezetés nyerni akar. Szerintem a fidesz és a jobbik hátradőlve fog röhögve nyerni.
  Kellemes ünnepeket mindenkinek!!!”
 • 49. randok 2009. december 23. 11:35
  „Ja és , igen lehet télen is betonozni, csak ez magyarország itt kisporolják ám a különbözö adalék anyagokat, különben a nem rég felújitott útjaink sem igy néznének ki.
  Mivel a baj nem azonnal ütközik ki mire valakit is felelöségre vonának már rég nincs meg a kivitelező cég.
  Megvannak a technologiák amivel a József A. nagykörút sarkánál lévö kátyúkat meg lehetne csinálni, de kinek áll ez érdekébe. Nem jobb ha tizszer van munkád?”
 • 48. randok 2009. december 23. 11:23
  „hát igen ez egy okos gondolta.
  És szerinted ha már lenne elkerülö lenne akkora forgalom hogy ilyen nagy körforgalom kelljen szegednek?
  Nem. Ezt is valaki ki találta, okosan. Bár az nem baj hogy sok ember dolgozik, ez is munkát ad, csak az a baj hogy erre is fölöslegesen k.. sok pénz megy el. arrol nem is szólva mire ez készenlesz a kálváriát és a csongrádit is újithatják mert a kamionok amik most ott menek szétverik.”
 • 47. geza 2009. december 23. 11:19
  „Vagy ami miatt muszály volt megcsinálni??

  "Ami viszont - a korrupciós faktor szempontjából - sokkal érdekesebb, hogy honnan származik a fennmaradó összeg. Egy lehetséges - bár eddig nem bizonyított - verzió, hogy ezek a pénzek az állami és önkormányzati megrendelésekből, pályázatokból visszajuttatott tíz és húsz százalékokból származnak, amik a pártok úgynevezett ,,B"-kasszájában landolnak, és (részben vagy egészben) kampánycélokat szolgálnak. "
  (forrás: http://hvg.hu/velemeny/20091223_partfinanszirozas_korrupcio/page2.aspx "”
 • 46. geza 2009. december 23. 11:14
  „Akkor is azt mondom még ha le is hülyéznek érte, hogy meg kellett volna várni ezzel a munkával a szegedi elkerülő elkészültét.”
 • 45. GreatWhiteShark 2009. december 23. 11:10
  „Egyetértek Varadipallal a fejetlenséggel és az eszközök nem megfelelő alkalmazásával kapcsolatban. A Törökkel is egyetértek, ehhez a munkához nem kevés idő kell, de a határidők felállításakor (a munkák megkezdése előtt jóval) bele kellene kalkulálni az időjárás okozta esetleges csúszásokat, legfeljebb, ha nem lesz rossz idő, hamarabb kész lesz és lehet feszíteni, hogy milyen profi a kivitelező. Kár abban bízni, hogy ha tavaly nem volt hó, akkor idén sem lesz...aztán meg panaszkodni, hogy télen esik a hó.”
 • 44. varadipal 2009. december 23. 11:02
  „25 Török.
  Képzeld, feltalálták már a fagyásgátló-adalékot a téli betonozáshoz. Az én hozzászólásom a fejetlenségről szólt, nem a hidegről. Meg arról, hogy drága markolókanállal vertek szét egy álló napig 6 db felbontott betontáblát. Ebből állt ki egy munkanap. Tegnap esett, és a Rókusiról a Kossuthra jobbra forduló sávban kátyúztak éjjel de úgy, hogy a kanyartól 10 méterre 4 méter átmérőjű tenger keletkezett, amibe a buszok sem mernek belehajtani. Erről beszéltem, nem az időjárásról. Olyan vagy, mint a parasztok. Azoknak is csak a föld és az időjárás a bajuk, meg hogy dolgozni kellene, de ésszel, ami most hiánycikk.”
 • 43. Ebgondolat 2009. december 23. 10:16
  „Ez nagyon hosszú ünnep lesz, ha a két ünnep között 3 hétig építik!! Vagy melyik két ünnep? Karácsony és aug 20. között??”
 • 42. N.P. 2009. december 23. 09:19
  „randok 2009.12.23. 07:03

  Lehiggadtnak igaza van. Ha betartják a technikai utasításokat vígan lehet betonozni. Szerinted a svédek, finnek norvégok csak májustól augusztusig építkeznek?”
 • 41. nellyke11 2009. december 23. 08:42
  „KEGYELEM DÖFÉS, VÉGSŐ CSAPÁS, NAGY HALÁL !”
 • 40. peti765 2009. december 23. 08:41
  „Aki augusztus óta bármerre közlekedik annak már megszámlálhatatlan "csak fél órába" került ez a szutyakolás amit építés címszóval csinálnak.A másik rejtély,hogy ezt miért egyszerre kell csinálni,harmadjára ha már vannak határidők akkor legalább annak közelében teljesítsünk mert amit decemberre ígértek Kossuth-Rókusi kereszteződés az kb májusban kész is lesz.Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!”
 • 39. prince73 2009. december 23. 08:41
  „Nem az a baj hogy Szegeden nagy a forgalom az építkezés miatt, hanem az hogy nincs az embereknek közlekedési kultúrájuk!Lehet ezt az építkezésre is fogni vagy amire akarjátok!!!!”
 • 38. Lehiggadt 2009. december 23. 07:27
  „T. Randok!
  Én - két diplomával - dolgoztam már ennél zordabb körüéméyek között, végeztem nagyon nehéz fizikai munkát IS! Ennyit erről! Igenis lehet betonozni ilyenkor is! Főleg, hogy most plusz 4 fok van! És jön a meleg! Ennyit a fagyról...
  Kinek ártsunk inkább? A hazamenő vendégmunkásoknak egy fél órát, vagy a sok-sok helyi tanulónak minden nap? El lehet dönteni...
  Ha most a téli tanítási szünetben nem csinálják meg, akkor leghamarabb a nyári szünetben lesz kevesebb a forgalom, DE a kis- és a nagykörút között már majdnem készen van a pálya. Az összeköttetést most kell létrehozni!”
 • 37. randok 2009. december 23. 07:03
  „Te Lehiggadt, téged küldenélek ki ilyenkor betonozni.
  Lehet az akármilyen adalék, víz biztosan kerül bele és az akkor is szétgyengíti megfagy kienged és mire megköthetne újból megfagy éjjel. Igy van valamikor meg kell csinálni, de nem lett volna baj ha a az új körforgalom átadása útán teszik mert szegedre igy is sokszor ki lehetne tenni a megtelt táblát.
  Amikor a Román munkások vissza indúlnak dolgozni akkor legyél az útakon és mond el úgyanezt a véleményed.”
56 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városházi karácsony

Szeged - Tizenhetedszer rendezett kedd délelőtt városházi karácsonyt az önkormányzat. Tovább olvasom