Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Felcsendül Ollendorf dala és a Paganini-keringő

Andrejcsi István, a fogyókúrával 17 kilót leadott szegedi baritonista, valamint anya és lánya, Kállay Bori és Fonyó Barbara is fellép a ma esti operettgálán az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
1. Andrejcsik István a tavalyi gálaesten DM/DV-fotók
– Kamaszkoromban még az opera állt hozzám közelebb, ma már nincs különbség, mindkét műfajt nagyon szeretem – mondja Andrejcsik István, a Szegedi Nemzeti Színház baritonistája, aki mindkét gálakoncerten fellép az újszegedi színpadon. – Az operett- esten olyan darabokból is énekelek, amelyek ritkán láthatók színpadon, de akad bennük néhány olyan dal, ami népszerű slágernek számít: például Millöcker Koldusdiákjából Ollendorf belépője vagy Huszka Jenő Gül Babájából az Ott túl a rácson...

Mindegyik különböző karakterű figura, sok színt lehet bennük megmutatni. Buffo, bonviván, sőt még táncos-komikus szerepeket is el szoktam vállalni az ilyen műsorokban, mert élvezem a változatosságot. Az operagálán a Tosca Te Deum-jelenetét csinálom – Scarpia szerepét valószínűleg sohasem fogom a színpadon játszani. A másik számom a Don Carlos Szabadság-duettje lesz Vadász Danival. A zárásul felcsendülő nápolyi dalok is közel állnak hozzám, sok lemezem van a legnagyobbaktól. Közülük szerintem Aureliano Pertile és a múlt századelő baritonkirálya, Mattia Battistini volt a legkitűnőbb – meséli Andrejcsik István, aki az utóbbi hónapokban eredményes fogyókúrán esett át.

– Bolondok napján, április elsején kezdtem el a környeztemben már sokakat megszédített 90 napos diétát. Azért volt rá szükségem, hogy
2. Fonyó Barbara Gilda szerepében Gyimesi Kálmánnal DM/DV-fotók
rendeződjön a magas vérnyomásom. A gyógyszergyárak ellenreklámja vagyok, mert a három éve szedett vérnyomáscsökkentőimet rögtön elhagyhattam, miután 17 kilót sikerült leadnom. Azóta gyógyszer nélkül is teljesen jól vagyok. A diétát ajánlom mindenkinek, mert pénz se kell hozzá, csak egy kis elszánás.

Anya és leánya is szerepel az operettgálán: a műfaj nagyasszonyát, Kállay Borit nem kell bemutatni Szegeden, mostanában különböző gálaesteken nagy sikerrel lépett fel, mint ahogyan Fonyó Barbarát is többször láthatta már a közönség a színházban és a szabadtérin.

– Édesanyám a legnagyobb kritikusom, aki ha bármi történik, beront az öltözőmbe, és őszintén, elfogulatlanul elmondja a véleményét. Az utóbbi időben már alig vannak észrevételei, vagy legfeljebb ilyenek: „Sikkesebben is átszaladhattál volna a színpad egyik feléből a másikba!" A Fantom után azt mondta: „tökéletes voltál". Ez azért esett különösen jól, mert tőle ilyet ritkán lehet hallani – nyilatkozta Fonyó Barbara, akinek a Rigoletto Gildájával Szegeden indult operaénekesi pályafutása.
A Caro nome... kezdetű népszerű áriát most is elénekli a szombati operagálán. Ma este többek között a Denevér Kacagódalát és Lehár Paganini-keringőjét adja elő. Édesanyja a Vilja-dalt énekli, valamint a Lili bárónő Szellő szárnyán-duettjét Berkes Jánossal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vedlenek a szegedi utcanévtáblák

Római körút helyett „Kapisztai", Mátyás tér helyett „Temesváry" – olvashatjuk… Tovább olvasom