Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felelős játékszervezés

Szeged - Fogadói találkozót tartott a Szerencsejáték Zrt. csütörtökön a Széchenyi téri lottózóban.
A fogadókat az esemény házigazdája, Tessényi Judit területi igazgató köszöntötte. Szalma Ibolya, az SZTE klinikai szakpszichológusa a játékfüggőség társadalmi és egyéni kockázatairól beszélt. "A játéknak alapvető emberi szükségletnek kell maradnia, de ha valaki túlzásba viszi, az könnyen kórossá válhat" – mondta a pszichológus, aki munkája során egyre több játékfüggővel találkozik. Tessényi Judit elmondta: termékeik között nincs veszélyesnek minősített játék, de vannak füzeteik, amelyek a túlzásba vitt szerencsejáték következményeire figyelmeztetnek. Korlátozzák a 18 éven aluliak részvételét a játékokban, az interneten fogadható termékeiknél a felhasználók önkorlátozásokat állíthatnak be.

Szalma Ibolya szakpszichológus a játékfüggőségről beszélt. Fotó: Veréb Simon
Szalma Ibolya szakpszichológus a játékfüggőségről beszélt.
Fotó: Veréb Simon

Olvasóink írták

  • 2. ebebri 2010. október 23. 10:04
    „Én nem lottózok, mert tudom, hogy amióta géppel sorsolnak, annyi esély van a nyerésre, amennyit egy nagy teljesítményű számítógép tévedni tud: tehát semmi. A kézi sorsolás egy fokkal jobb, ott közbe léphet Fortuna, de gondoljanak csak bele... az összes számkombinációt, amit az emberek megtesznek, regisztrálják egy elektronikus rendszerben... ez a rendszer a másodperc töredéke alatt kidobja, hogy melyik az a számkombináció, amire senki sem fogadott és ezután az elektronikus jeleket kiadó golyókat kiválasztja egy gép. Ennyire egyszerű. Aki egy kicsit is ért a számítástechnikához, elektronikához (hozzá teszem, én nem sokat konyítok hozzá) az átlát a szitán. De a sok nyugdíjas és falusi paraszt (már bocs, nem lenézem, csak tudom hogy nekik az informatika egy nagy sötét folt) még mindig elhiszik, hogy van esély nyerni. Régen volt is, szinte minden héten volt ötös a lottón. Mostanában miért nincs?!”
  • 1. THE 2010. október 23. 08:45
    „Jó nagy birodalom épült a függőségben szenvedők pénzén, sokszor látom, hogy szegény kisnyugdíjas hetente 10-20ezreket feltesz a lottóra, holott mindenki tudja, mi is folyik a háttérben. Dehát a remény hal meg utoljára.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Gizi a sztárfalon, kiállítás Király Leventéről

Szeged - A Brnoi étteremben péntek délután fél 5-kor újabb művész portréjával bővül a Szegedi… Tovább olvasom