Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Felemelő esküvő – a színpadon és az életben is

Szeged - Simon Boglárka játssza az apját kereső Sophie Sheridan szerepét a Mamma Mia! Dóm téri előadásain. A Szegedről indult musicalszínésznőnek saját esküvője is mindig eszébe jut, amikor a menyasszonyi ruhát a színpadon magára ölti.
– Amikor az István, a királyt játszottuk, illett a díszlethez a háttérben a dóm, különlegessé tette. A Mamma Mia! esetében pedig kifejezetten előny, hogy most a teljesen más stílusú díszlet mögött egy semlegesebb háttér van. Viszont nagyon jó érzés, hogy amikor állunk a színpadon, látjuk a gyönyörűséges dómot. A nézőtér megfordulásából színészként semmilyen hátrányunk nem lesz, inkább előnyünk, mert ez a színpad így is ugyanolyan varázslatos – mondja a Szegedről indult, A Társulattal ismertté vált Simon Boglárka, aki Sophie Sheridant játssza a Mamma Mia!-ban.

Simon Boglárka darabbeli vőlegényével, Sánta Lászlóval.  Fotó: DM
Simon Boglárka darabbeli vőlegényével, Sánta Lászlóval. Fotó: DM

– Nagy kihívás számomra ez a szerep, azért is, mert zeneileg bármilyen egyszerűnek is tűnnek az ABBA-slágerek, igazán komoly énektudás szükséges hozzá. Játszani sem könnyű, az elején még egy nagyon cserfes kislányt kell megformálnom, aki végiggondolatlanul elküld három esküvői meghívót három ismeretlen férfinak, a végén pedig egy megkomolyodott fiatal lányt, aki átértékeli a kapcsolatát a szüleivel, a barátaival és a szerelmével. Felelősség fellépni a szabadtérin egy ilyen nagy szerepben. Ehhez a produkcióhoz mindenre szükség van, ami egy jó zenés darabhoz kell: profi ének- és tánctudásra, színészi játékra. Persze amikor az ember azt csinálhatja, amit szeret, akkor semmi sem igazán nehéz, mert az inkább kedvtelés, szerelem – fogalmaz Bogi, aki az ABBA-slágereket a retrodiszkóban szerette meg.

– Örök érvényű zene, máig szívesen éneklik 10-től 100 éves korig. Minden ABBA-slágert nagyon szeretek. A darabot is, mert annyi felkavaró, szép érzelem van benne. Amikor két évvel ezelőtt, az életem legszebb napján, az esküvőm előtt anyukám adta rám a menyasszonyi ruhámat, az uszályom patentjét alig bírta összenyomni. Elkiáltottam magam: Jöjjön valaki, aki nem ideges! Félig síró hangon mondta: De én nem vagyok ideges! Egy nagy templomban, kórussal, orgonával volt az egyházi esküvőnk Baján – ezek a szép emlékek mindig eszembe jutnak, amikor a darabban a menyasszonyi ruhámat veszem fel. A zene, a kórus és a szituáció visszahozza azt a régi érzést. Felemelő a Dóm téri hatalmas színpadon újraélni! – árulja el a Madách Színházban már a hetedik szerepét játszó Boglárka, akit agrármérnök férje, szülei és barátai is jönnek megnézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekordot dönt a szegedi fáraó-kiállítás: az 50 ezredik látogatót köszöntik

A 2012-es Munkácsy-kiállítás volt a szegedi Móra Ferenc Múzeum eddigi leglátogatottabb időszaki kiállítása: a tárlatot több mint 49 ezren tekintették meg. Tovább olvasom