Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Félezer feljelentés 8 hónap alatt

Szeged - Az év első 8 hónapjában 555 szabálysértési feljelentést tettek.
Az év első 8 hónapjában 555 szabálysértési feljelentést tettek a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei és az Újszegedi Rendőrőrs körzeti megbízottjai olyan szabálysértők ellen, akiknek „tevékenysége" a szegedi belvárosban különösen irritálja az állampolgárokat. A lakossági panaszok, bejelentések elsősorban arról szólnak, hogy a belvárosban koldusok zavarják meg a járókelők és az ott lakók nyugalmát. Idén eddig 328 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a rendőrök olyanokkal szemben, akik közterületen vagy nyilvános helyen másokat zaklató módon koldultak.

Gyermekkel koldulás miatt 8 esetben indult eljárás, közterületi alkoholfogyasztás miatt 184, köztisztasági szabálysértés miatt 15 főt jelentettek föl a rendőrök. A garázdák ellen büntetőeljárások indultak. 11 esetben intézkedtek a járőrök és a körzeti megbízottak olyan állat tulajdonosával szemben, aki póráz nélkül sétáltatta négylábú kedvencét, illetve más állatok tartására vonatkozó szabályt szegett meg.

A több mint félezer eljárás nem tartalmazza a közlekedési intézkedéseket, illetve azokat, amelyek figyelmeztetéssel, előállítással vagy büntetőfeljelentéssel zárultak. A Szegedi Rendőrkapitányság munkáját közterület-felügyelők és városőrök, valamint a polgárőrök is segítik, közreműködésükkel immár két gyalogos járőrpár teljesít szolgálatot a belvárosban.

Olvasóink írták

 • 3. E! 2009. szeptember 13. 13:11
  „"immár két gyalogos járőrpár teljesít szolgálatot a belvárosban"
  siralmas...”
 • 2. dodó 2009. szeptember 12. 15:46
  „Nagyon szép ez a statisztika!
  Sajnos hiányzik belőle, hogy az 555-ből hányan fizettek is - akár a megalázóan kicsi segílykéjükből is? Mert hát azt ugye tudjuk, abból levonni nem szabad, meg amúgy is a jegyző dolga, ő meg ott él közöttük...
  Azért közvetve egy drazsé et-at dicsőítő és az olvasót hülyítő cikknek nagyszerű!”
 • 1. tüsök 2009. szeptember 12. 12:03
  „Hölgyek Urak.
  Lehet hogy hatékonyak a rendőrök a kéregetőkkel zokniárusokkal szemben.Egy jó tanács.A klinikák környékén vegyél tőlük,mert különben megnézheted az autód fényezését.Nem elkövető szenvedő fél vagyok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel-magyar két jó barát Csongrád megyében is

A Megyeházán kiállítás nyílt, míg Mórahalmon emléktáblát avattak. Tovább olvasom