Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Felfüggesztett börtönre ítélték az egykori autópálya-rendőrt

Szeged - Jogerősen egy év tíz hónap, öt esztendőre felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a korábban váltásparancsnokként dolgozó rendőrt, aki kollégáival pénzt, illetve cigarettát fogadott el külföldi sofőröktől, hogy szemet hunyjon kisebb szabálytalanságok fölött.
A férfi három társával az egykori Rendészeti Biztonsági Szolgálathoz tartozó autópálya-rendőrség balástyai alosztályán teljesített szolgálatot, míg az ötödrendű vádlott a közlekedési felügyelet közúti ellenőre volt.

A vádlottak szolgálatuk során 2006. szeptember 1-je és 2006. október 18-a között az M5-ös autópálya Szeged északi kivezető szakaszánál külföldi rendszámú személy- és teherautókat ellenőriztek. A sofőröktől pénzt, illetve cigarettát fogadtak el azért, hogy a vélt szabálysértések miatt ne szabjanak ki büntetéseket. A fizetés után az autókat továbbengedték. Az így megszerzett pénzből két alkalommal az ötödrendű vádlott is kapott.

A váltásparancsnok akkor sem tett semmit, amikor beosztottja bántalmazta az egyik ellenőrzött sofőrt. A nyomozás során a férfi lakásán olyan lőszereket, fegyveralkatrészeket is találtak, amelynek tartásához nem volt engedélye.

Az ügyben három vádlott esetében az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság egy év nyolc hónap és két év közötti, öt esztendőre felfüggesztett szabadságvesztést, valamint 150 és 200 ezer forint közötti pénzbüntetést és lefokozást kiszabó ítélete jogerőre emelkedett.

Az enyhítésért fellebbező váltásparancsnok és a közúti ellenőr esetében a táblabíróság helybenhagyta az elsőfokú bíróság kiszabta ítéleteket. Az egykori rendőrt hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt egy év tíz hónap börtönre, 100 ezer forint pénzmellékbüntetésre és lefokozásra, az ötödrendű vádlottat 400 napi tétel - összesen 160 ezer forint - pénzbüntetésre ítélte.

Olvasóink írták

 • 8. Naívolvasó 2010. szeptember 08. 09:35
  „Rendőröknek ejnye-bejnye jár, a gyerekeket meg be a dutyiba! A marha anyját!”
 • 7. mag 2010. szeptember 08. 07:07
  „EZ IGEN AZ FÖISKOLÁLÁS LÁNYOK MEG BÖRTÖNBE 5 NAPRA . MAGYAR MODRA . NE LOPJ . CSAK KASZÁLD A KÜLFÖLDITT . NEKEM IS KÉNE IJEN MUNKA HEJ . VÁLASZ VÁROK KÖSSZÖNÖM. MAGYAROK HAJRÁ . FELZÁRKOZÁS AÉZ EU BA 2030 . ÉN MÁR ANGLIÁBA ÉLEK ÉS PUSZILOK MINDEN EKTE MAGYART MARAGYATOK OTT ÉS LOPNI SE GYERTEK IDE”
 • 6. Sportplusz 2010. szeptember 07. 22:37
  „szolgálunk és verünk .. és csalunk ez a magyar rendőrség .. drága pintyér bácsi”
 • 5. Hubi 2010. szeptember 07. 19:56
  „Legalább valakik megpróbálták a külföldieket valahogy megbüntetni.:D
  Egyébbként mindig a 60-as táblánál álltak és ott állították le a kocsikat ahol szinte egy külföldi sem tartotta és a mai napig sem tartja be szabályokat.Akkor jöttem haza amikor éppen lekapcsolták a rendőröket láttam ahogy csuklyás kommandósok pakolják ki a zsebüket a zsaruknak hát mit mondjak elég megszeppent képük volt.Előtte való hetekben minket is leállítottak és nem genyóztak velünk magyarokkal bár nem is mentünk gyorsabban.Amúgy meg ahogy mi láttuk inkább román és jugó rendszámú kocsikkal szívóztak .Azokra meg amúgy is ráfért valami szankció.Most meg szabadon garázdálkodnak.”
 • 4. ValakiaSOKKözül 2010. szeptember 07. 15:21
  „mindenhol van férges....ki kell vágni őket és kész”
 • 3. Sportplusz 2010. szeptember 07. 15:07
  „igen mi tartsuk be a törvényt !!!!rájuk és a csokosaikra pl. buzi ..buci ( stohll) nem vonatkozik ök csak szolgálnak és vernek ..és sarcolnak.. ilyen aljas rendőrök még nem voltak mo.-n az ávosok ezek mellett ministránsok”
 • 2. kekeczke 2010. szeptember 07. 14:46
  „én meg tartsam be a törvényt ? ? ?”
 • 1. Sportplusz 2010. szeptember 07. 14:35
  „megint a rendőr .. a napokban a egy másik gyereket gázolt .. PINTÉR + GERGÉNYI tanitványok .. az avosok ezekhez képest ministránsok voltak”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az első 15 Szeged Kártyát

Kedd délben átadták az első 15 Szeged Kártyát. Egy hét alatt, amióta bejelentették a városkártya elindítását, várakozáson felüli, 5000 igénylőlap futott be. Tovább olvasom