Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Felhőtlen kikapcsolódás az ÁGOTA-napon

Szeged - Több ezren látogattak el szombaton az egykori lila iskolába, hogy az ÁGOTA-napon együtt játsszanak, szórakozzanak a nevelőszülőkkel, az állami gondoskodásban élő és hátrányos helyzetű fiatalokkal.
Zsúfolásig megtelt szombat délelőtt az egykori lila iskola tornaterme: a bizonytalan időjárás miatt idén zárt térben tartották meg az ÁGOTA juniálisát. Nyolcszáz, kiemelten hátrányos helyzetű gyermek és hozzátartozója számára szerveztek családi és közösségi napot, ahová civileket, érdeklődőket is meginvitáltak. Ugrálóvár, csokievő verseny és még rengeteg színes program tette felhőtlenné a nehéz sorsú gyerekek szombatját.

Több ezer gyermek szórakozott az egykori lila iskolában. A szerző felvétele
Több ezer gyermek szórakozott az egykori lila iskolában.
A szerző felvétele

– Az országos nevelőszülői kampányunk eredménye, hogy 1241 család érdeklődött, 634-en jelentkeztek nevelőszülők. Azt tudom mondani, több mint 1000 gyermek kerülhet így újra családba – tudtuk meg Kothencz Jánostól. Az ÁGOTA Alapítvány vezetője hozzátette, a juniálisra olyan családok is eljönnek, ahol a szülők nemrég váltak nevelőszülővé. Az egész napos rendezvény egyik célja, hogy növeljék a gyerekek érzelmi biztonságát. – A játékos formába öntött személyiségfejlesztő és önbizalom-építő tevékenységek észrevétlenül is jelentősen növelik a gyermekek érzelmi biztonságát. A szombatihoz hasonló rendezvények nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek fogékonyabbá váljanak a közösségi normák és értékek átvétele iránt – mondta Kothencz János. Az idei rendezvényt az AXA Bank is támogatta, 1,2 millió forinttal járultak hozzá a sikeres lebonyolításhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toleranciatábor Deszken

Toleranciatábort szerveztek Down-kóros fiataloknak Deszken a héten, amelynek egyik fénypontja volt a sportcsarnokban rendezett KromoszómaX-Faktor. Tovább olvasom