Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Felhőtlen szórakozás az ÁGOTA-napon

Több ezren látogattak el szombaton az egykori lila iskolába, hogy az ÁGOTA napon együtt játsszanak, szórakozzanak a nevelő szülőkkel, állami gondoskodásban élő és hátrányos helyzetű fiatalokkal.
Zsúfolásig megtelt szombat délelőtt az egykori lila iskola tornaterme: a bizonytalan időjárás miatt idén zárt térben tartották meg az ÁGOTA juniálisát. Nyolcszáz, kiemelten hátrányos helyzetű gyermek és hozzátartozója számára szerveztek Családi és Közösségi Napot, ahová civileket, érdeklődőket is meginvitáltak. Ugráló vár, csoki evő verseny és még rengeteg színes program tette felhőtlenné a nehéz sorsú gyerekek szombatját.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

– Az országos nevelő szülői kampányunk eredménye, hogy 1241 család érdeklődött, 634-en jelentkeztek nevelő szülők. Azt tudom mondani, több mint 1000 gyermek kerülhet így újra családba – tudtuk meg Kothencz Jánostól.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

Az ÁGOTA Alapítvány vezetője hozzátette, a juniálisra olyan családok is eljönnek, ahol a szülők nemrég váltak nevelő szülővé. Az egész napos rendezvény egyik célja, hogy növeljék a gyerekek érzelmi biztonságát.

Fotó: Segesvári Csaba
Fotó: Segesvári Csaba

– A játékos formába öntött személyiségfejlesztő és önbizalom-építő tevékenységek észrevétlenül is jelentősen növelik a gyermekek érzelmi biztonságát. A szombatihoz hasonló rendezvények nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek fogékonyabbá váljanak a közösségi normák és értékek átvétele iránt – mondta Kothencz János. Az idei rendezvényt az AXA Bank is támogatta, 1,2 millió forinttal járultak hozzá a sikeres lebonyolításhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autószázmilliók a Széchenyi téren

A jubileumi Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán eredeti állapotú, filmekbe illő járműveket is láttunk. Tovább olvasom