Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Félig már eladták a Gyevi temetőt

Szeged - Már van vevője a volt Gyevi temetőnek, de amíg ki nem fizeti a vételárat, a három és fél hektáros terület tulajdonosának az OTP Ingatlan Zrt. számít. Lakópark helyett lakó- és irodaházak, kereskedelmi egységek épülnek majd.
A volt Gyevi temető tulajdonosa, az OTP Ingatlan Zrt. el szeretné adni a volt Gyevi temető három és fél hektáros területét, ahová a Deákváros lakóparkot tervezték – nyilatkozta két héttel ezelőtt lapunknak Kristóf Istvánné projektmenedzser. Beszélt egy potenciális vevőről is, akivel elkezdték a tárgyalásokat. Időközben azonban lapunk tudomására jutott, hogy a nyilatkozat idején a telek eladásáról már meg is született a megállapodás. Munkatársa két héttel ezelőtti mondataival szembesítettük Korda Péter ügyvezető igazgatót, aki közölte: ma sem mondhatnak többet, az adásvételt csak a vevővel közösen hozhatják nyilvánosságra. A partner ráadásul csak akkor kerül birtokon belülre, ha kifizeti a vételárat, erre pedig az év végéig kapott haladékot. A megállapodás a tulajdonjog fenntartásával született meg.

Épül a Takaréktár

Tóth Tamás a Takaréktár utcai OTP-székház többségi tulajdonosa is. Elmondta, a legfelső szinten az irodák kialakítása még mindig tart, egyelőre nem látja a felújítás végét. „Egy régi épület renoválásakor mindig érik meglepetések az embert" – közölte. A Gyevi temető projekt is késlelteti ezt a beruházást.

A vevő, a J.V.H. 2000 Kft. ügyvezető igazgatója, Tóth Tamás elismerte, hogy megállapodott az OTP Ingatlan Zrt.-vel a telek megvásárlásáról. Hozzátette: az OTP-nek nincs arra felhatalmazása, hogy nyilatkozzon az adásvételről (amelynek egyelőre a földhivatalban sem bukkantunk a nyomára). A vételár összege is üzleti titoknak minősül. Tóth Tamás lapunk kérdéseire válaszolva annyit még elárult, hogy a telek nem marad üresen, de lakópark helyett lakó- és irodaházak, üzletek épülnek majd. Szerinte úgynevezett A kategóriás, luxus irodaházak iránt jelenleg nagy a kereslet Szegeden.

Az OTP Ingatlan Zrt. azért „fektette" három évig a 400 lakásos lakópark tervét, mert úgy érzékelte, az általuk árult, négyzetméterenként 280 ezer forintba kerülő kulcsrakész lakásokat nem lehetett volna eladni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZIN-es egyéniségek

Szerda óta az újszegedi Partfürdőben a legmagasabb az egy négyzetméterre eső rasztahajúak száma.… Tovább olvasom