Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felismeri-e Bartha Lászlót?

Ezúttal Szeged rendszerváltás utáni harmadik polgármesteré- nek, a jelenleg országgyűlési képviselő Bartha Lászlónak a fotóját mutattuk a járókelőknek. A volt polgármestert az idősebb korosztály rögtön felismerte, a fiatalabbak már kevésbé emlékeztek rá.
BARTHA LÁSZLÓ

Rácz Zoltán eladó :
– Természetesen tudom, hogy ki van a képen, ő Bartha László. Ő volt a polgármesterünk. Hogy mikor? Négy évvel ezelőtt. Fideszes polgármester volt. Mi a véleményem róla? Úgy gondolom, hogy jó vezető volt, mert nagyot fejlődött abban az időszakban Szeged, amikor ő volt a város első embere. Hogy most mivel foglalkozik Bartha László, azt nem tudom pontosan, de több, mint valószínű, hogy visszatért az eredeti szakmájához, mivel orvos. Sebész.

Szabó János jogászhallgató: – Így hirtelen nem tudom. Milyen segítséget kaphatok? Talán abból kellene kiindulnom, hogy mivel foglalkozhat. Esetleg tévés személyiség vagy valami médiaszemélyiség. Ismerem-e a szegedi politikai életet? Valamennyire igen. . Nem tudom most, hogy ki lehet a képen, de biztosan láttam már valahol. Polgármester volt? Akkor onnan ismerős! Így már ismerős, tudom, ki az, Bartha László. Fideszes polgármester volt Szegeden.

Ambrus Andrásné nyugdíjas:
– Várjon már, tudom, hogy ki van a képen: Bartha László. Ő a fideszes volt polgármesterünk. Botka László előtt volt Szeged első embere. Milyen polgármester volt? Közepes volt, mit mondjak, nem akarok se jót, se rosszat. Az az igazság, hogy annyira nem emlékszem rá, hogy mit tett. Botka Lászlóról többet tudnék, persze, mert ő ebben a mostani ciklusban polgármester.

Takács Barbara gyógyszerészhallgató: – Nem ismerem fel. Ide járok egyetemre, de nem vagyok szegedi. Szerintem valami politikai személyiség lehet. Olyan embernek tűnik, akiknek magas elvárásai vannak, és nem látom boldognak. Miből gondolom? A szeméből. Szerintem szomorú. Negyven és ötven közötti lehet, szerintem nős, gyermekei is vannak. Bartha László? Nem, nem ismerős a neve. A szegedi közéletet nem ismerem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Próbaúton jártunk a nyereményautóval

Igen kellemes modellnek bizonyult lapunk nyereményjátékának fődíja, a 3,2 millió forint értékű… Tovább olvasom