Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Felismeri-e Bor Zsoltot?

Ezúttal a nemzetközi hírű tudós, szegedi fizikus, akadémikus, az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék és a lézerfizikai akadémiai kutatócsoport vezetője, Bolyai-díjas kutató fotóját mutattuk meg a szegedieknek. Volt, aki politikusnak, más menedzsernek gondolta. A megkérdezettek közül hárman – kis segítséggel – felismerték.
Bor Zsolt

Salka Gábor ötödéves történészhallgató
: – Nem ismerem fel. Mi lehet a foglalkozása? Politikus. A Délmagyarországban olvastam a Felismeri-e sorozatot, abból gondolom, hogy megint egy politikus fotóját mutogatják... Nem politikus? Tudós? Akkor megvan! Bor Zsolt. Természettudománnyal, lézerrel foglalkozik. Bölcsész vagyok, nem találkozhattam vele az egyetemen. A Mindentudás Egyeteme sorozatban tartott előadásáról sajnos lemaradtam. Pedig kíváncsi lennék a kutatásaira.


Öcsödi Hanna vállalkozó-menedzser szakos hallgató: – Ki lehet a
fotón? Igazából nincs ötletem. Nem is vagyok szegedi, biztosan nem ismerem. Mi lehet a foglalkozása? A ruhája és a tekintete alapján menedzsernek tűnik. Ezt persze nem azért mondom, mert én menedzser szakos hallgató vagyok. Nem menedzser? Akkor ügyvéd. Hasonló? Nem? Tudós? Akkor nagyon eltévesztettem. Milyen tudós lehet? Agrármérnök? Biológus? Kémikus? Sajnos nem tudom.Mezey József nyugdíjas:
– Nem tudom, ki van a fotón. Szerintem még soha nem láttam ezt a férfit. Elsőre arra gondolok, politikus lehet. Nem az? Akkor talán tudós ember. Igen? A Magyar Tudományos Akadémia tagja? Hát sajnos ezzel nem sokat segített. A tévében láthattam már? Igen? Nincs ötletem. Lézerfizikával foglalkozik? Így már rémlik valami, bár nem ugrik be a neve... Segítsen. Bor? Igen, így már tudom, ő Bor Zsolt. Így már ismerős. Hallottam a munkásságáról.


Molnár Zoltán orvoslátogató: – Ó, hát biztosan nem fogom felismerni,
hogy ki van a fotón. De azért mutassa csak... Talán politikus. Jaj, nem is! Tudom, ismerem őt... Fizikus. Mi is a neve? Hirtelen nem jut eszembe. Segítene? B-vel kezdődik? Bor... Bor Zsolt! Hát persze, még az egyetemről ismerem, vegyész szakos hallgató koromból, a természettudományi karról. Hogy külföldön is kutat? Akkor csakis az Egyesült Államokban dolgozhat. Eltaláltam? Örülök!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerestük, de nem találtuk a megyei adósokat

A gazdasági társaságok közül egy budapesti cég közel 10 milliárddal, egy celldömölki férfi pedig… Tovább olvasom