Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Felismeri-e Darvasi Lászlót?

A szegedi járókelőknek ezúttal Darvasi László fotóját mutattuk meg. A számos hazai és nemzetközi díjjal kitüntetett szegedi írót, aki lapunkban Szív Ernő néven ír tárcákat, senki sem ismerte fel. Azt többnyire eltalálták, hogy művészemberről van szó, de a nevét – segítséggel – csak egy ember tudta megmondani.
Darvasi László
Szél Judit tanuló:
– Első ránézésre nem ismerős, és másodikra sem. Hát, nem tudom. Mivel az elegancia nem látszik rajta, lehetne akár bohém is. Mondjuk, színész. Vagy újságíró. Nem az? Más művészeti ágban tevékenykedik? Nem zenész? Képzőművész? Festő? Szobrász? Nem? Hát, akkor csak irodalmár lehet. Szegedi író? Hú, megvan a neve, de nem biztos. Dar... Várjunk csak! Darvasi László. Ő az? De jó! Nem gondoltam volna, hogy végül mégiscsak kitalálom. Örülök neki, hogy sikerült.

Török Szilvia táncos: – Nem tudom, ki lehet. Leginkább apámra
hasonlít, de nem ő az. Művész? Látszik rajta. Nem színházban dolgozik? Akkor festő vagy szobrász? Nem? Esetleg táncművész? Habár nem, akkor ismerném... Szegedi? Közismert a neve? Hogy Németországban is nagyon ismerik és becsülik? Pedig szegedi vagyok én is, de sajnos így sem ismerem föl. A Trapiti is az ő műve? Sajnos nem olvasok gyerekirodalmat. Darvasi László? A neve ismerős, de így arcról sosem ismertem volna föl.Pappné Takács Ágnes előadó:
– Hát, nem ismerős az arca. Talán sportoló lehet, vagy újságíró. Hogy csak részben az? Hát, nem tudom így se. Szabad a gazda. A ruhája meg a borostája alapján talán művész lehet. Igen? Festő vagy szobrász esetleg? Nem? Hát, ez nagyon égő, de így sem megy jobban. Író és szegedi? Gyerekregényeket is írt már? Nem, sosem hallottam még a Trapitiről. Szív Ernő néven ír tárcákat a Délmagyarban? Darvasi Lászlónak hívják? A neve nagyon ismerős, de még sosem láttam az arcát.

Mala Ferenc joghallgató: – Nem mondhatnám, hogy ismerős az arca.
Ha megnézem a vonásait vagy a ruházatát, azt mondanám, művészember. Talán irodalommal foglalkozhat. Eltaláltam? Na, ez már valami! Azt viszont nem tudom, hogyan tovább. Szegedi író? Hűha! Azt hiszem, passzolom a kérdést. Nem mond semmit a Trapiti cím sem. Nem, A könnymutatványosok legendája sem ismerős. A kortárs magyar irodalomban nem igazán vagyok otthon. Darvasi László? Sajnos nem ismerős a neve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Városiasodó állatvilág

Nemcsak az ember városiasodik – hanem az állatok is. Egyre újabb állatfajok fedezik föl az… Tovább olvasom