Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Felismeri-e Gregor Józsefet?

Ezúttal a Kossuth-díjas operaénekesnek, Szeged díszpolgárának fotóját mutattuk a járókelőknek. Hárman rögtön tudták, kit mutatunk, egyikükről kiderült: operarajongó. Ám egy beszélgetőpartnerünk csupán rövid gondolkodási idő után ismerte fel a kiváló basszistát, Gregor Józsefet. Ő először úgy vélte: egy polgármester van a képen.
GREGOR JÓZSEF

Schmidt Róbert elektroműszerész:
– Sajnos nem tudom. Talán politikus. A szeméből gondolom. Igaz, hogy öltönyben, nyakkendőben van, de mégsem abból, hanem a szeméből következtetek erre. Talán egy kistelepülésen lehet polgármester. Hogy melyik párt képviselője lehet? Na, ebben nem szeretnék találgatni. Művész lenne? Tényleg? Akkor festő? Vagy színész? Azt mondja, hogy operaénekes? Akkor sejtem, hogy ki lehet. G-vel kezdődik? Gregor József. Most már beugrik.
Módos István ügyvédjelölt:

– Annak ellenére, hogy nem vagyok szegedi, felismerem, hogy ki van a fotón: ő Gregor József. Szegedi operaénekes. Úgy tudom, hogy jelenleg Budapesten él. Mást igazából nem tudok róla, a magánélete iránt például nem érdeklődöm. Nem, a pletykák, a bulvárhírek egyáltalán nem érdekelnek. Gregor Józsefet hallottam már többször énekelni rádióban, tévében. Azt hiszem, sikeres. Igen, érdekel a komolyzene, de nincs rá időm. Hogy akkor mire van? A munkára!Fischer-Szatmári Ágota nyugdíjas:
– Ő Gregor József, operaénekes. Szabadtéri színpadon láttam már, de most nem tudom, miben lép föl. Hogy szeretem-e? Természetesen. Ő valóban közismert. Én erdélyi vagyok – két éve magyar állampolgár –, mégis ismerem. Szeretem az operát, de a belépők a nyugdíjakhoz képest drágák. A Bánk bánt még Simándival és Moldován Stefániával láttam. Öt-hat évvel ezelőtt csak azért jöttünk Szegedre, hogy a Hunyadit megnézzük.
Barcs Szabolcs postai alkalmazott:

– Persze, hogy felismerem: Gregor József. Személyesen is ismerem, de színházból, tévéből, újságból is. Hogy hogyan mutatnám be? Operaénekes, színművész. Ha jól tudom, Kossuth-díjas. Úgy tudom, kettős életet él: ingázik Szeged és Pest között. Van egy nyaralója, ahol szívesen pihen. Én utoljára a szabadtérin láttam őt szerepelni, de színházban nagyon sok darabban játszott. Hogy kedvelem-e? Természetesen!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi kórházat hibáztatja a család

Szűcs Tamásnét háziorvosa tíz nap alatt kétszer utalta be kivizsgálásra a szegedi kórházba. A… Tovább olvasom