Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 1°C | 7°C Még több cikk.

Felismeri-e Gyimesi Kálmánt?

A szegedi járókelőknek ezúttal Gyimesi Kálmán fotóját mutattuk meg. A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagját első látásra senki sem ismerte fel. Az arcvonásokból azonban többen is sikerrel következtetettek az operaénekes színházbeli tevékenységére. Volt, aki tanárnak, más politikusnak nézte az érdemes művészt.
GYIMESI KÁLMÁN

Rácz Andrásné nyugdíjas:
– Sajnos nem ismerem fel. Nem hinném, hogy színész. Találgathatok napestig, de nem fogok rájönni. Tanárnak mondanám az arcvonásaiból ítélve. Nem tanár? Akkor nem tudom. Egy tiszta, becsületes embernek vélem a portréja alapján. Mégis a színházban dolgozik? Király Leventét ismerem, de biztosan nem ő. Operaénekes? Ki lehet? Gyimesi Kálmán? Úristen, ne mondja! Ennyit változott volna? Ez nem lehet! De ha én megöregedtem, ő is megöregedhetett.Apró András olajbányász: – Húha! Talán szobrász? Ha nem is
szobrász, de biztosan művészember. Jó helyen keresgélek? Igen? Kizárólag a tekintete és a haja alapján tudtam erre is rájönni. A művész mindig a távolba néz, ahogy a fotón látható férfi is. Talán színházi dramaturg vagy rendező lehet. Nem? Akkor színész? Operában gondolkodjak? Sajnos abban gyenge vagyok. Gyimesi Kálmán van a képen? A neve nagyon ismerős, de még nem láttam egy darabban sem szerepelni.
Kern Anita kismama:
– Sajnos nem tudom, ki van a képen. Ha találgatnom kell, akkor azt mondom, egy színész fotóját látom. Erre a foglalkozásra az arcmimikájából következtettem. De a nevét akkor sem tudom. Az arca ismerős, de nem fogok rájönni. A fotó alapján szimpatikus férfinak tűnik, de ennél több nem jut eszembe róla. Operákban szokott játszani? Gregor Józsefre gondoltam, de szerintem nem ő van a képen. Gyimesi Kálmán? Hallottam már róla, de nem tudtam, hogy így néz ki.Király Norbert testnevelő: – Nem ismerem. Talán egy politikus? Nem
talált? Akkor színésznek mondanám. Bevallom, ez volt az első gondolatom is. Olyan művészi arca van. Nem tudom, milyen ember lehet, a külső alapján nehéz megítélni. Első ránézésre a nyugodtság az, amit fő tulajdonságának gondolnék. Énekes? Talán operaénekes? Sajnos nem ismerem, pedig a színházban mindig megnézem a társulat fotóit a falakon. Gyimesi Kálmán a neve? Nem tudtam volna kitalálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lendvai Ildikó: Még nem vagyunk a végén

Sokan várták tegnap délután Szegeden Lendvai Ildikót, az MSZP frakcióvezetőjét, aki az első… Tovább olvasom