Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Felismeri-e Juronics Tamást?

Új játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk: ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Juronics Tamás
A szegedi hóesésben ezúttal Juronics Tamás táncművész, koreográfus képével állítottuk meg a járókelőket. A Szegedi Kortárs Balett nemzetközileg elismert művészeti vezetőjét – aki az utóbbi időben rendezőként is több színházban sikert aratott – ugyan kevesen ismerték fel, de mindannyian úgy érezték, fotónkról bizalomgerjesztő, okos ember néz vissza rájuk.

Dr. Tóth Józsefné nyugdíjas:

– Nem tűnik ismerősnek. Szerintem ez a fiatalember orvos. A tekintete nem egy buta emberre vall. Az is látszik rajta, hogy becsületes, rendes, tisztességes, gerinces. Egyértelműen bizalomgerjesztő. Művészember? Akkor színész lenne vagy rendező? A balett vezetője? Hát az lehet! Sajnos már jó pár éve nem járunk színházba, pedig régen még bérletünk is volt. A balett iránt főként az unokáim érdeklődnek, kettő közülük hastáncol is.

Benkő Balázs tanuló:


– Az az igazság, hogy lövésem sincs. Talán valami művész, de nevet nem tudnék mondani. Valószínűleg a szegedi színház tagja. Ő lenne az igazgató? Nem? Akkor színész. Az sem? Szabad a gazda! Juronics Tamás táncművész? Nem ismerem. Ránézésre okos, értelmes embernek tűnik. Az kizárt, hogy szigorú lenne, biztos szeretik a munkatársai. Hiába, hogy nincs haja, szimpatikus: nem az a kopasz, kigyúrt, kidobó típus.

Terhesné Miklós Edit tisztviselő:

– Ő Juronics Tamás, a Szegedi Kortárs Balett vezetője. Az az igazság, hogy megrögzött Szeged-vetélkedőre járó vagyok, és olvasom a Délmagyart. Olvastam benne, hogy tavaly volt az esküvője, meg azt is, hogy mivel készül a szabadtérire. Csak egy előadását láttam eddig, a Carment. Nagyon komoly, határozott embernek tartom, tele tervekkel, elképzelésekkel. Szerintem jó kezekben van a társulat.

Kovács Erzsébet nyugdíjas:

– Nem tudom biztosan, de valószínűleg színész. Jaj istenem, pedig tudom is a nevét, de most nem jut eszembe... Színész, az biztos. Táncművész? Persze, a Szegedi Kortárs Balettról hallottam már, csak mostanában a nyugdíjamból nem telik színházra. Így, hogy mondja, most már ismerős a neve: Juronics Tamás. Itt volt a nyelvemen. A kép alapján nagyon intelligens, közvetlen embernek látszik, a munkájában viszont szerintem eléggé szigorú önmagához is..

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Használt mobilok

Továbbra is vevők a használt mobilokra a szegediek, noha az utóbbi években jelentősen esett az új… Tovább olvasom