Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Felismeri-e Kása Ferencet?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk. Ki van a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismerik őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Kása Ferenc

A járókelőknek ezúttal Kása Ferenc fotóját mutattuk meg. A szegedi Dózsa György Általános Iskola testnevelő tanárát, akinek kezei alól olyan tehetséges kenusok kerültek ki, mint az olimpiai harmadik helyezett Vajda Attila, senki nem ismerte fel. Többen híres rockzenésznek vélték a mesteredzőt.

Somogyi Lászlóné röntgenasszisztens:


– Sajnos nem ismerem. Első ránézésre edzőnek gondolnám. Hogy miért ez jutott eszembe? A feje alapján. Örülök, hogy kitaláltam, most már csak egy sportot kellene keresnem mellé. A kézilabda, a vízilabda és a kosárlabda híres Szegeden. Szerintem vízilabdaedző. A vizet eltaláltam, de nem labda? Akkor búvár? Ez sem jó? Jaj, talán csak nem kajak-kenu edző? Csak Petrovics Kálmánt ismerem név szerint, de ez nem ő. Kása Ferencnek hívják? Még nem hallottam a nevét.

Barna Norbert egyetemista:


– Hát ez Nagy Feró! Nem ő? Pedig a bajsza és a szeme nagyon ferós. A nyaklánca alapján nem hinném, hogy valami komoly munkakörben tevékenykedne. Autóvezetőnek vagy taxisnak mondanám. A vonásai alapján egy ötven év körüli szimpatikus, vidám embert látok. Valami vizes munkában próbáljam elképzelni? Vízügyes netán? Nem? Sporttal kapcsolatos? A vízilabdások edzője lehet! Nem póló? Kása Ferenc testnevelő tanár és kenuedző? Még a neve sem ismerős.

Fazekas Tamás orvos:


– Igen, tudom, ki van a képen. Nagy Feró. Tudja, az a muzsikus. Nem ő? Érdekes, megdöbbentő a hasonlóság. Ha nem ő, akkor csak a nyakláncából tudnék találgatni. Ha egy férfiember nyakláncot hord, az művészi beállítottságot jelenthet. Talán festőművész? Nem az? Vízzel is kapcsolatba hozható? Árvízvédelem? Nem? Ja, akkor talán sportoló? Igen? Akkor a kajak-kenusoknak lehet az edzője. Kása Ferencnek hívják? Sajnálom, még nem hallottam róla.

Kukli Györgyné nyugdíjas:


– Olyan ismerős, de nem tudom. Valami művész? Talán festő lehet. Nem? Színész még lehetne, de nem emlékszem, hogy láttam volna valaha is bármilyen darabban szerepelni. Esetleg tanár? Nem tudom, mit taníthat. Tornatanár? Bevallom, a lánca miatt erre tippeltem volna. Hogy mit csinálhat még? Talán úszóedző? Az edző jó, de nem úszó? A kajak-kenuhoz van köze? Igen? A portré alapján aranyos, vidám embernek gondolom. Kása Ferencnek hívják? Még nem hallottam róla.

Olvasóink írták

  • 1. kati753 2010. szeptember 30. 15:20
    „Na ez azért szomorú,mert kicsit meg kéne nézni,hogy a háttérben lévő emberek,akik szerényen csodákat visznek végbe, állati nagy energiával egy életen keresztül ezt teszik.Itt élnek a mindennapjainkban.Ők az igazi értékek.
    Szerintem meg Szegeden bárkit- és ezt bizton állíthatom (mert teszteltem)-megkérdeztem,már a név hallatán is büszke embernek érezte magát,hogy ismeri a MESTERT.Ne hagyjuk említésen kívül gyermekét sem,aki szintén remek edző.
    A szegedi sportélet terén (bármeLy szinten is)tájékozott ember felismeri és örül,hogy egy ilyen csodálatos embert ismerhet.Arról nem is beszélve,ha még a gyermekét is edzi!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Pákó Szegeden

Fergeteges bulit tartott szerda éjjel Szegeden Fekete Pákó. Több száz közgazdász- és jogászhallgató… Tovább olvasom