Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Felismeri-e Kondé Lajost?

Játékunkban arra invitáljuk olvasóinkat, tippeljenek velünk. Ki látható a képen? Újságíróink mutatnak egy fényképet egy Csongrád megyei híres emberről. Ismeri őt? Mit mond önnek a portré, az arcvonások?
Kondé Lajos

A járókelőknek ezúttal Kondé Lajos fotóját mutattuk meg. A szegedi dóm plébánosát többen politikusnak nézték, de akadt aki egyből felismerte a belvárosi plébánia vezetőjét. Volt olyan is, aki színésznek vélte őt. Mást viszont Kondé Lajos civil ruhája zavart meg, holott már többször is találkozott vele.

Blősz Attila teológus:


– Kondé Lajos, a dóm plébánosa van a képen. Járok templomba, már többször is beszélgettünk. Egy mindig segítőkész, rendest embert ismertem meg személyében. Többnyire vidám természetű, a fényképen is mosolyog. Tudom róla, hogy sokat szokott a fiatalokkal foglalkozni. Mielőtt a dóm vezetője lett volna, egyetemi lelkészként tevékenykedett. A tiszai halászléfesztiválon is szokott főzőcskézni? Még nem ettem a főztjéből, de biztosan jól készíti a halászlevet.

Csamangó Péterné nyugdíjas:


– Hú, de ismerős! Ő egy színész. Nem? Akkor talán az önkormányzatnál dolgozik. Képviselő lenne? Ez sem jó? Az arcvonásai alapján egy kiegyensúlyozott ember lehet a való életben. Mosolyog, biztosan vidám alaptermészetű, családszerető férfi lehet. Sok emberhez szokott szólni? Talán a rádióban szokott szerepelni? Nem talált? Kondé Lajos, a dóm plébánosa van a képen? Nem vagyok katolikus, de ki kellett volna találnom.

Némethné Sisák Krisztina előadó:


– Fogalmam sincs, ki lehet a képen. Talán egy képviselő portréját látom? Nem? Egyszerűen nem tudok más foglalkozást illeszteni hozzá. Mindenképpen pozitív beállítottságú férfi lehet, hiszen kedvesen mosolyog a fényképen. Most, hogy egy kicsit jobban szemügyre vettem a képet, van egy sejtésem. A ruhája alapján azt mondanám, plébános. A gallér sokat segített, de a nevét nem fogom kitalálni. Kondé Lajosnak hívják? Még soha nem hallottam róla.

Krokavecz András zenekari tag:


– Nagyon ismerősnek tűnik. Politikus, ugye? Nem az? Hát, most megfogott. Meg voltam győződve, hogy politikával foglalkozik. Még sportvezető lehetne, de ennek magam sem látom nagy esélyét. Pedig biztosan láttam már az újságban. Sok emberhez szokott beszélni? Jaj, megvan! Kondé Lajos plébános van a fényképen! Személyesen is ismerem, hiszen szoktunk a dómban szerepelni. A civil ruha teljesen megzavart, eddig csak fekete csuhában láttam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmillió a szegedi Stefániára

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. munkatársai felmérték az árvíz okozta károkat a Stefánián. A… Tovább olvasom